Πάνω από 500 νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Άσσαντ στη Γούτα - Free Sunday
Πάνω από 500 νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Άσσαντ στη Γούτα

Πάνω από 500 νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Άσσαντ στη Γούτα

 

Σε περισσότερους από 500 υπολογίζονται οι νεκροί και σε 2.400 οι τραυματίες από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε την τελευταία εβδομάδα η πολεμική αεροπορία του Ασσαντ, εναντίον των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που ελέγχουν την περιοχή τυης Γούτα, στην Ανατολική Συρία.

Ανάμεσα τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανάμεσά τους βρίσκονται και 121 παιδιά.

Σύμφωνα με τους πληροφορίες από την περιοχή, στην επιχείρηση συμμετέχουν και ρωσικά αεροσκάφη, αλλά η Μόσχα διαψεύδει ότι υπήρξε άμεση εμπλοκή δικών της δυνάμεων.

Οι εντατικές νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές, που μαίνονταν ανεξέλεγκτες για αρκετές ώρες.

Στη μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Γούτα, τη Ντούμα, πολλά πτώματα στοιβάζονται σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο.

Οι βομβαρδισμοί γίνονται παρά το γεγονος ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει υιοθετήσει ομοφώνως απόφαση με την οποία ζητείται η εφαρμογή, χωρίς καθυστερήσεις, ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

Το κείμενο που υιοθετήθηκε, αφού τροποποιήθηκε αναρίθμητες φορές, «ζητά από όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς καθυστέρηση για τουλάχιστον 30 ημέρες στη Συρία» εφαρμόζοντας μία ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.