Επαναπροσέγγιση με τη Νότια Κορέα και αποπυρηνικοποίηση συζητά ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Free Sunday
Επαναπροσέγγιση με τη Νότια Κορέα και αποπυρηνικοποίηση συζητά ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Επαναπροσέγγιση με τη Νότια Κορέα και αποπυρηνικοποίηση συζητά ο Κιμ Γιονγκ Ουν

 

Σεούλ και Πιονγιάνγκ συμφώνησαν για την επανένερξη του διαλόγου στην κορεατική χερσόνησο. Η πρώτη σύνοδος μετά από πάνω από μια δεκαετία ορίστηκε για τα τέλη Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της νοτιοκορεατικής αντιπροσωπείας, που επέστρεψε στην Σεούλ, μετά την συνάντηση με τον ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Πιονγιάνγκ δηλώνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να διατηρήσει τον πυρηνικό της πρόγραμμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή εναντίον της και η ασφάλεια του καθεστώτος έχει διασφαλιστεί, ανέφερε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας.

Παράλληλα τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο συνομιλιών με τις ΗΠΑ, αναφορικά με την αποπυρηνικοποίηση και την αποκατάσταση των σχέσεων των δυο μερών.

Νωρίτερα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρέθεσε δείπνο σε δεκαμελή νοτιοκορεατική κυβερνητική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε ο Τσανγκ Λι Ουνγκ, κορυφαίος σύμβουλος του νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν για θέματα εθνικής ασφάλειας. Πρόκειται γαι την πρώτη συνάντηση του ηγέτη της Πιονγκγιαγκ με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Νότιας Κορέας αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2011.

ΠΗΓΗ: euronews.com