Πλειστηριασμοί για "κόκκινα δάνεια" και τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Κύπρο - Free Sunday
Πλειστηριασμοί για "κόκκινα δάνεια" και τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Κύπρο

Πλειστηριασμοί για "κόκκινα δάνεια" και τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Κύπρο

Ούτε την Μεγάλη Εβδομάδα, δεν θα διακοπεί το πρόγραμμα των πλειστηριασμών στην Κύπρο, όπου οι τράπεζες προχωρούν στους πρώτους πλειστηριασμούς χωρίς επιφυλασσόμενη τιμή σε μία προσπάθεια να εντείνουν τις πιέσεις τους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών, για το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι τα τέλη Απριλίου είναι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί για 150 ακίνητα, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται περισσότερα από 45 σπίτια και διαμερίσματα. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά είναι αξίας κάτω των 200 χιλ. ευρώ, δηλαδή πρόκειται για συνήθεις κατοικίες ενώ την εβδομάδα των Παθών, θα γίνουν πλειστηριασμοί για οκτώ ακίνητα εκ των οποίων τα έξι είναι συνήθη σπίτια και διαμερίσματα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σε 19 περιπτώσεις οι πλειστηριασμοί ξεκινούν χωρίς επιφυλασσόμενη τιμή. Πρόκειται για ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί στο παρελθόν, αλλά έμειναν απούλητα και τώρα βγαίνουν ξανά, χωρίς επιφυλασσόμενη τιμή. Μάλιστα ένα από αυτά είναι διαμέρισμα μέτριου μεγέθους στους Αγίους Ομολογητές στη Λευκωσία με εμβαδόν 87 τ.μ. Επίσης υπάρχουν τρία οικόπεδα σε οικιστικές περιοχές, ένα αμπέλι και τα υπόλοιπα είναι χωράφια.