Επεισόδια στη Βαρκελώνη ενώ ο Πουτζντεμόν σκέφτεται να ζητήσει άσυλο στη Γερμανία - Free Sunday
Επεισόδια στη Βαρκελώνη ενώ ο Πουτζντεμόν σκέφτεται να ζητήσει άσυλο στη Γερμανία

Επεισόδια στη Βαρκελώνη ενώ ο Πουτζντεμόν σκέφτεται να ζητήσει άσυλο στη Γερμανία

Στον Γενικό Εισαγγελέα της Γερμανίας, οδηγείται σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλας Πουτζντεμόν, ο οποίος συνελήφθη στα σύνορα Δανίας – Γερμανίας, μετά από το ένταλμα σύλληψης που έχουν εκδώσει σε βάρος του,  οι Ισπανικές αρχές, με την κατηγορία της εξέγερσης και της στάσης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του ομόσπονδου κράτους Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, όπου έγινε η σύλληψη, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με την οποία, ο κ.Πουτζντεμόν εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση ασύλου στη Γερμανία.

Ο Καταλανός αυτονομιστής προσπάθησε να μπει στη Γερμανία, όταν έφυγε από τη Φινλανδία υπό τον φόβο σύλληψης.

Οι κατηγορίες κατά του κ. Πουτζντεμόν επισύρουν ποινές κάθειρξης έως και 25 ετών αλλά η σύλληψη του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Καταλωνία, όπου περισσότεροι από 55.000 διαδηλωτές, κρατώντας καταλανικές σημαίες, κατέβηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης, φωνάζοντας «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους».

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία έξω από τα γραφεία της Ευρωπαικής Επιτροπής και της Γερμανικής πρεσβείας, ενώ συνεπλάκησαν και με τους αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγιναν επεισόδια με τους διαδηλωτές οι οποίοι μετακίνησαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και πέταξαν αντικείμενα στους άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αρχών, από τα επεισόδια που προκλήθηκαν 17 άτομα τραυματίστηκαν.