Νέος «μπελάς» για την Google: Ο Chrome σκανάρει φακέλους των χρηστών του - Free Sunday
Νέος «μπελάς» για την Google: Ο Chrome σκανάρει φακέλους των χρηστών του

Νέος «μπελάς» για την Google: Ο Chrome σκανάρει φακέλους των χρηστών του

Νέο πονοκέφαλο στην Google προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο Chrome, ο πιο δημοφιλής browser στον πλανήτη, παρουσιάζει τάσεις αδιακρισίας ως προς τους χρήστες τους και τα δεδομένα τους.

Όπως αποκάλυψε μια ερευνήτρια σε εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου, το Chrome Cleanup Tool, το οποίο ενσωματώθηκε από το 2014 στον Chrome, με στόχο να προστατεύει τους χρήστες από επικίνδυνο λογισμικό, σκάναρε και φακέλους που είχε αποθηκευμένους στον υπολογιστή της.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ίδια η Google έχει τονίσει ότι το συγκεκριμένο εργαλείο αφορά αποκλειστικά και μόνο στη λειτουργία του Chrome και το ενδεχόμενο κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να επιδρά στον browser και απαιτεί την ξεκάθαρη συγκατάθεση του χρήστη για να κάνει σκανάρισμα.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δέχονται σφοδρά πυρά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των υπηρεσιών τους, μετά και τη «βόμβα» του σκανδάλου της Cambridge Analytica.

Ωστόσο, ειδικοί ασφαλείας των υπολογιστών και του διαδικτύου εκτιμούν ότι οι... αδιακρισίες του Chrome δεν είναι εσκεμμένες, αλλά οφείλονται σε δυσλειτουργία του προγράμματος. ίδωμεν...