Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, οι πύραυλοι μας έρχονται στη Συρία! - Free Sunday
Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, οι πύραυλοι μας έρχονται στη Συρία!

Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, οι πύραυλοι μας έρχονται στη Συρία!

Μέσω Twitter επέλεξε να απαντήσει στις προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι θα καταρριφθεί οποιοσδήποτε πύραυλος των ΗΠΑ εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας και πως θα τεθούν στο στόχαστρο οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 

«Η Ρωσία διακηρύσσει πως θα καταρρίψει όποιον και όσους πυραύλους χτυπήσουν τη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί πύραυλοι θα αρχίσουν να έρχονται, ωραίοι, καινούργιοι και "έξυπνοι¨". Δεν πρέπει να είσαι εταίρος με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με χημικά αέρια και το απολαμβάνει!», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλτ Τραμπ ενώ λίγη ώρα αργότερα σε νέα του ανάρτηση σημείωνε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία είναι χειρότερες από ποτέ. 

Αναλυτικά ο αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι τώρα χειρότερη από ποτέ, περιλαμβανομένου και του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος γι΄αυτό. Η Ρωσία μάς χρειάζεται για να βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που θα είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, και χρειαζόμαστε όλα τα έθνη να εργάζονται από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών;».

Ωστόσο, αν και οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών είναι οξυμένες, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με το Ρώσο Πρόεδρο, στις 20 Μαρτίου, τον προσκάλεσε να επισκεφτεί το Λευκό Οίκο.