Να μην χτυπήσουν ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία καλεί τις ΗΠΑ, η Ρωσία - Free Sunday
Να μην χτυπήσουν ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία καλεί τις ΗΠΑ, η Ρωσία
Ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια σε φωτογραφία από την ανάρτηση στο λογαριασμό της Ρωσικής Αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη

Να μην χτυπήσουν ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία καλεί τις ΗΠΑ, η Ρωσία

 

Άμεση προτεραιότητα χαρακτήρισε ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, την αποτροπή των δυτικών επιθέσεων στη Συρία και σε κάθε περίπτωση χαρακτήρισε αδιανόητο το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να πλήξουν κάτι το οποίο να συνδέεται με τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στην χώρα.

"We want any #strikes to be avoided in the first place, but of course it is even unthinkable to think that the #US will strike something which is #Russian military presence" ανέφερε το tweet της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ το οποίο μεταφραζόμενο σημα/ίνει “Θέλουμε κατά προτεραιότητα να αποφευχθεί κάθε επίθεση αλλά είναι αδιανόητο ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν κάτι το οποίο είναι Ρωσική στρατιωτική παρουσία”,.

Η Μόσχα ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σήμερα Παρασκευή προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και να εξετασθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία .

Επίσης ζητεί να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Ελπίζουμε ότι δε θα βρεθούμε σε σημείο χωρίς επιστροφή, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα απέχουν από στρατιωτικές ενέργειες εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους. Αντιλαμβάνεστε πως ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι μεγαλύτερος, διότι οι στρατιωτικές μας δυνάμεις βρίσκονται εκεί μετά από πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης», είπε ο κ.Νεμπένζια.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων μεταβαίνει σήμερα στην περιοχή όπου φέρεται να έγινε η επίθεση με χημικά, την οποία αμφισβητεί η Μόσχα.

Η Ρωσία ευνοεί την επίσκεψη, αλλά ο Οργανισμός δεν έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες στο θέμα.