Δύσκολες μέρες για τον Τραμπ στο εσωτερικό των ΗΠΑ - Free Sunday
Δύσκολες μέρες για τον Τραμπ στο εσωτερικό των ΗΠΑ

Δύσκολες μέρες για τον Τραμπ στο εσωτερικό των ΗΠΑ

Σε διάψευση των πληροφοριών που δημοσιεύει ο New Yorker, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος Τραμπ απέκτησε παιδί από υπάλληλο του στα τέλη της δεκαετίας του 1980, προχώρησε σήμερα η εταιρεία του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμά του, στο τέλος του 2015, ο θυρωρός του Πύργου Τραμπ Ντίνο Σατζουντίν, τέλος του 2015, όταν ο πρώην εργοδότης του, είχε μόλις αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία, υπέγραψε συμβόλαιο εμπιστευτικότητας με τον ομίλο American Media, Inc., έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους των ΗΠΑ, ο οποίος εκδίδει το National Enquirer προκειμένου έναντι 30.000 δολαρίων να δώσει αποκλειστικά τις πληροφορίες του.

Αν και ο Σαπουτζίν, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, έξι πρώην και νυν υπάλληλοι της American Media, επιβεβαίωσαν ανώνυμα επειδή δεσμεύονται με νομικές ρήτρες ότι ο Σατζουντίν είχε αναφέρει τόσο το όνομα της φερόμενης ερωμένης του προέδρου όσο και του παιδιού του.

Όπως αποκάλυψε, ο μεγιστάνας, που είχε ξεκινήσει την προεκλογική καμπάνια του πριν από πέντε μήνες, είναι πιθανόν ο πατέρας ενός παιδιού από πρώην υπάλληλό του. Ο Σατζουντίν, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, είχε περάσει ακόμη και από ανιχνευτή ψεύδους απο την American Media και είχε κατονομάσει ως πηγή των πληροφοριών του, στελέχη των επιχειρήσεων του Τραμπ, ανάμεσα στους οποίους και ο επικεφαλής ασφαλείας του, Μάθιου Καλαμάρι.

Ο New Yorker δηλώνει ότι δεν έχει ανακαλύψει αποδείξεις ότι αυτή η ιστορία είναι αληθινή.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει και το βιβλίο του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, «A Higher Loyalty» το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Ο κ.Κόμει αναφέρει ότι οι συμπεριφορές του Τραμπ θυμίζουν αφεντικό της μαφίας, καθώς, όπως λέει, “είναι ανίκανος να πει την αλήθεια, απαιτεί από το προσωπικό σε όρκους πίστης και σιωπής και διοικεί βασισμένος στο υπερβολικό εγώ του”.

Ο πρώην διευθυντής του FBI, τον οποίο απομάκρυνε ο Τραμπ χρησιμοποιεί τον ίδιο παραλληλισμό για να αναφέρει ότι “ο πρόεδρος φέρεται σαν αφεντικό της μαφίας που θέλει να θολώσει τα νερά ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και της πολιτικής” και παράλληλα καταγγέλλει ότι προσπάθησε να τον πιέσει σχετικά με την έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές, ενώ δεν διστάζει να εκφράσει την ανησυχία του για την ακεραιότητα του προέδρου.

Ο Κόμει γράφε οτι δεν περίμενε ο Τραμπ να αποδειχθεί τόσο «κοντός» με «τόσο μακριά γραβάτα» και «λαμπερές λευκές ημισελήνους» κάτω από τα μάτια του, οι οποίες σύμφωνα με την εκτίμηση του Κόμεϊ προέρχονται από την ηλιοθεραπεία.

Στο βιβλίο του αναφέρει ότι μετάνιωσε για τη διατύπωση που χρησιμοποίησε και την προσέγγισή του κατά τη συνέντευξη Τύπου τον Ιούλιο του 2016, αναφορικά με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι Κλίντον, καθώς θεωρεί ότι φέρει μερίδιο ευθύνης για την ήττα της στις προεδρικές εκλογές.