Οι ρωσικές επιθέσεις στο διαδίκτυο θα αποκρουστούν διαβεβαιώνουν ΗΠΑ και Βρετανία - Free Sunday
Οι ρωσικές επιθέσεις στο διαδίκτυο θα αποκρουστούν διαβεβαιώνουν ΗΠΑ και Βρετανία

Οι ρωσικές επιθέσεις στο διαδίκτυο θα αποκρουστούν διαβεβαιώνουν ΗΠΑ και Βρετανία

Την διαβεβαίωση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αποκρούσουν την “κακόβουλη δραστηριότητα στο διαδίκτυο είτε προέρχεται από το Κρεμλίνο είτε από άλλους κακόβουλους δράστες" έδωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για θέματα κυβερνοασφάλειας, Ρομπ Τζόις ενώ ο επικεφαλής του βρετανικού Κέντρου Εθνικής Κυβερνοασφάλειας, Κιάραν Μάρτιν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν μπει στο στόχαστρο των κακόβουλων δραστών "εκατομμύρια μηχανήματα" για να χρησιμοποιηθούν "σε περιόδους εντάσεων".

Σύμφωνα με τις αμερικανικές και τις βρετανικές υπηρεσίες, στόχος των κυβερνοπειρατών είναι δρομολογητές (ρούτερ) που συγκροτούν βασικό τμήμα της υποδομής του διαδικτύου, σε μια εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να εξαπολυθούν επιθέσεις.

Τόσο ο Τζόις όσο και ο Μάρτιν λένε ότι οι ρωσικές επιθέσεις έχουν επηρεάσει πολλούς και ποικίλους οργανισμούς, όπως παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών, ιδιωτικές εταιρείες και παρόχους κρίσιμων υποδομών.

Μάλιστα ο Μάρτιν διευκρίνισε ότι οι αρχές παρακολουθούν την εκστρατεία αυτή εδώ και περίπου έναν χρόνο και την τακτική της για μεγαλύτερο διάστημα.