Πρόωρες προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Ερντογάν - Free Sunday
Πρόωρες προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Πρόωρες προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Πρόωρες προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου, ανακοίνωσε με διάγγελμα του ο Ταγίπ Ερντογάν, επικαλούμενος τις έκτακτες εξελίξεις στην Συρία αλλά και την οικονομική κατάσταση. 

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος συναντήθηκε με έναν από τους βασικούς του συμμάχους, τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος χθές ζήτησε χθες την επίσπευση των εκλογών, που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου 2019. Τα δυο κόμματα, το MHP και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν έχουν συνάψει συμφωνία εκλογικής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαχτσελί, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) ζήτησε χθες την επίσπευση των εκλογών, που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου 2019, για τις 26 Αυγούστου φέτος. Ο 70χρονος βετεράνος πολιτικός, που παλαιότερα επέκρινε δριμύτατα τον Ερντογάν, είναι πλέον ένας από τους κυριότερους συμμάχους του.

Η 26η Αυγούστου είναι η επέτειος της μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, δηλαδή της νίκης των Σελτζούκων Τούρκων του σουλτάνου Αλπ Αρσλάν επί του βυζαντινού στρατού.