Με ανοίγματα στις μειονότητες απαντά ο Ερντογάν στην κριτική για έλλειψη δημοκρατίας - Free Sunday
Με ανοίγματα στις μειονότητες απαντά ο Ερντογάν στην κριτική για έλλειψη δημοκρατίας
Παλαιότερη συνάντηση Ερντογαν- Βαρθολομαίου Τουρκική προεδρία

Με ανοίγματα στις μειονότητες απαντά ο Ερντογάν στην κριτική για έλλειψη δημοκρατίας

Με ανοίγματα στις εθνικές κοινότητες της Τουρκίας απαντά ο πρόεδρος Ερντογάν στην κριτική που δέχεται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα το απόγευμα, ο κ.Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ χθες εξέφρασε τη λύπη του για τους Οθωμανούς Αρμένιους που σκοτώθηκαν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή στα θύματα της αρμενικής γενοκτονίας. Η δήλωση του τούρκου προέδρου έγινε με αφορμή την 103 επέτειο της γενοκτονίας.

Όπως μετέδωσε σήμερα ο ΣΚΑΙ, θα συζητηθούν θέματα του Πατριαρχείου, σε μία περίοδο που υπάρχει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ δεν αποκλείεται, ο κ.Βαρθολομαίος να θέσει και το ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Χθες σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Παρατηρητών του Συμβουλίου της Ευρώπης τονίζει πως δεν είναι δυνατόν να στηθούν κάλπες υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που είναι σε ισχύ στην Τουρκία από τον Ιούλιο του 2016 κι επισημαίνει ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχει επιβάλει η Άγκυρα έχουν οδηγήσει σε «απαράδεκτο περιορισμό» των θεμελιωδών ελευθεριών της έκφρασης, του Τύπου και της συνάθροισης.

Η επιτροπή αναφέρεται στην κράτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης, στο κλείσιμο μη κυβερνητικών οργανώσεων και σε αθρόες συλλήψεις δημοσιογράφων, αλλά και στο γεγονός ότι αντικυβερνητικά ΜΜΕ έκλεισαν ή αγοράστηκαν από φιλοκυβερνητικούς ενώ εγείρει «σοβαρά ερωτήματα» για τη διαφάνεια των εκλογών.

Κανείς έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογικές υποθέσεις της Τουρκίας, απάντησε με ανάρτηση του στο twitter, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.