Ξανά στην Πιονγκγιάνγκ ο Μάικ Πομπέο - Τι επιδιώκει ο Τραμπ - Free Sunday
Ξανά στην Πιονγκγιάνγκ ο Μάικ Πομπέο - Τι επιδιώκει ο Τραμπ

Ξανά στην Πιονγκγιάνγκ ο Μάικ Πομπέο - Τι επιδιώκει ο Τραμπ

Μετά την πρώτη, μυστική επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ, ως διευθυντής της CIA, o Μάικ Πομπέο, ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πλέον, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, κατά τις πληροφορίες που μεταδίδει από κοινού η ομάδα των αμερικανών δημοσιογράφων που τον συνοδεύει.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Πομπέο στην Πιονγκγιάνγκ μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις έξι εβδομάδες. Όταν είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας για συνομιλίες με τον ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλους αξιωματούχους, ήταν ακόμη διευθυντής της CIA.

Ο Πομπέο κατέλυσε στο ξενοδοχείο Koryo της Πιονγκγιάνγκ, όπου θα έχει επαφές, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

Με βάση όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται στην Πιονγκγιάνγκ για συνομιλίες όσον αφορά την απελευθέρωση τριών αμερικανών πολιτών που είναι φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα--μια πιθανή χειρονομία καλής θέλησης από βορειοκορεατικής πλευράς--και για τις προετοιμασίες ενόψει της ιστορικής συνόδου κορυφής του Τραμπ και του Κιμ.

Ο Μάικ Πομπέο αφίχθη στην Πιονγκγιάνγκ από την Ιαπωνία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ