Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η κατάσταση στην Γάζα - Free Sunday
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η κατάσταση στην Γάζα

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η κατάσταση στην Γάζα

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα στις 5 το απόγευμα θα συζητηθεί σήμερα για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της ρωσικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένη Έθνη, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Sputnik

«Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ», τόνισε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 59 ανέρχονται και οι τραυματίες σε 2.701, από τους οποίους οι 1.360 τραυματισμοί από πυρά.

Οι Παλαιστίνιοι διαδήλωναν κατά εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και εναντίον τους ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά. Σύμφωνα με απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 18 από τους νεκρούς είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων και ένα βρέφος, 8 μηνών.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι το βρέφος απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Κατονομάστηκε ως η Λέιλα αλ Γαντούρ.