O δικηγόρος της πορνοστάρ "καίει" τον δικηγόρο του Τραμπ - Free Sunday
O δικηγόρος της πορνοστάρ "καίει" τον δικηγόρο του Τραμπ

O δικηγόρος της πορνοστάρ "καίει" τον δικηγόρο του Τραμπ

Αμοιβές από πολυεθνικές εταιρείες στις οποίες προσέφερε νομικές συμβουλές, είχε προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς στην οποία, λίγο πριν τις εκλογές του 2016, είχε καταβάλει 130.000 δολαρία για να εξασφαλίσει τη σιωπή της, αναφορικά με τις σχέσεις της με τον κ.Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Αβενάτι, ο Μάικλ Κόεν είχε υπογράψει συμβόλαια παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis όσο και με την αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ΑΤ&Τ αφότου ο Τραμπ είχε εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όπως αποκαλύπτεται, ο κ. Κόεν δεν αμφισβητεί κάποιο από αυτά τα γεγονότα στα έγγραφα που κατέθεσε για έναν απλό λόγο. Δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει» ανέφερε ο Αβενάτι σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter,.

Ο δικηγόρος της πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς δήλωσε ότι Ο Μάικλ Αβενάτι δήλωσε σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ότι είχε συνταγματικό δικαίωμα (First Amendment) να δημοσιοποιήσει πληροφορίες που είχαν «άμεση σχέση με το δημόσιο συμφέρον» και δεν παραβίασε κάποιο νόμο την προηγούμενη εβδομάδα με την δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων για τις δραστηριότητες του προσωπικού δικηγόρου του προέδρου Τραμπ, μεταδίδει το ABC News.

Οι δικηγόροι του Κόεν από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι ο Αβενάτι δεν θα μπορούσε να κατέχει τις πληροφορίες αυτές με νόμιμο τρόπο και ισχυρίστηκαν ότι η συμπεριφορά του ήταν τόσο σκανδαλώδης, που θα μπορούσε να οδηγήσει έναν δικαστή σε μια απόφαση απαγόρευσης της συμμετοχής του Αβενάτι σε επικείμενη εκδίκαση ομοσπονδιακής υπόθεσης από δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τα αρχεία των φακέλων που κατάσχεσαν οι πράκτορες του FBI όταν εισέβαλαν στην οικία του Κόεν, στο γραφείο, αλλά και σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε.

Ο Αβενάτι επεδίωξε την εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς οι ομοσπονδιακοί πράκτορες έψαχναν μεταξύ άλλων το αρχείο μιας εμπιστευτικής συμφωνίας που η Ντάνιελς υπέγραψε μόλις μερικές ημέρες πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του 2016.Σύμφωνα με την αναφορά του Αβενάτι, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Βίκτορ Βέκσελμπεργκ κι ο ξάδερφος του Άντριου Ιντρέιτερ έκαναν οκτώ πληρωμές συνολικού οικονομικού ύψους 500.000 δολαρίων στην εταιρία του Κόεν, μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου του 2017. Οι πληρωμές αυτές έγιναν από την Columbus Nova, μία αμερικανική εταιρία επενδύσεων, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Αβενάτι.Ένας δικηγόρος της Columbus Nova δήλωσε ότι η εταιρία προσέλαβε τον Κόεν μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017 ως επιχειρηματικό σύμβουλο. Σύμφωνα με τον ίδιο δικηγόρο, η πρόσληψη του Κόεν έγινε “αναφορικά με πιθανές πηγές κεφαλαίου, αλλά και το ενδεχόμενο υλοποίησης επενδύσεων σε ακίνητα, αλλά κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες,” υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σε τίποτα να κάνει με τον Βέκσελμπεργκ.