Οι πρωτοβουλίες Τραμπ απειλούν και ενοχλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση - Free Sunday
Οι πρωτοβουλίες Τραμπ απειλούν και ενοχλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι πρωτοβουλίες Τραμπ απειλούν και ενοχλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την δυσφορία που επικρατεί στις τάξεις της ΕΕ μετά από τις διεθνείς πρωτοβουλίες του προέδρου Τραμπ, απεικόνισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

«Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι με φίλους σαν και αυτούς τι να τους κάνεις τους εχθρούς;» έγραψε ο κ.Τουσκ, λίγη ώρα πριν οι ηγέτες της ΕΕ συζητήσουν στη σύνοδο της Σόφιας, το Ιράν, την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τους εμπορικούς δασμούς που επιβάλλουν οι ΗΠΑ.

Έκκληση να παραμείνει η ΕΕ ενωμένη, απηύθυνε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μετά τη συνάντηση του στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε με μία διαφορά.

«Ο ρόλος της ΕΕ είναι απολύτως ουσιαστικός. Και για αυτό η έκκλησή μου εδώ στις Βρυξέλλες είναι η ΕΕ να είναι πιο ενωμένη, πιο αποτελεσματική, πιο παρούσα και η φωνή της να ακούγεται περισσότερο στις διεθνείς σχέσεις».

«Στο νέο παγκόσμιο παιχνίδι η Ευρώπη θα είναι είτε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες ή ένα πιόνι», έγραψε ο κ.Τούσκ.