Το πολυτελές σπίτι των 540.000 ευρώ εκθέτει τον αρχηγό των PODEMOS - Free Sunday
Το πολυτελές σπίτι των 540.000 ευρώ εκθέτει τον αρχηγό των PODEMOS

Το πολυτελές σπίτι των 540.000 ευρώ εκθέτει τον αρχηγό των PODEMOS

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία, η δημοσιοποίηση της αγοράς από τον ηγέτη των PODEMOS, Πάμπλο Ιγκλέσιας και την σύντροφο του, κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του κόμματος, Ιρένε Μοντέρο ενός σαλέ, αξίας 540.000 ευρώ, κοινότητα Γκαλαπαγάρ, στα προάστια της Μαδρίτης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες απο την Ισπανία, το ζεύγος Ιγκλέσιας –Μοντέρο, σήμερα ζει στο ενοίκιο και αποφάσισε την αγορά, ενόψει της γέννησης των διδύμων αγοριών, που κυοφορεί η κυρία Μοντέρο, καθώς βρίσκεται κοντά σε σχολείο, του οποίου οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και το πρόγραμμα μαθημάτων του, συμφωνούν με τις διαπαιδαγωγικές ιδέες του ζεύγους. Παράλληλα το ζεύγος φιλοξενεί τρία σκυλιά και χρειαζόταν κατοικία με κήπο.

Το σπίτι ανήκει και στους δύο, ενώ κατά 50% καθώς μοιράζονται και το στεγαστικό δάνειο (270.000 έκαστος). Το κόμμα των Podemos ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αγορά της νέας κατοικίας των Ιγκλέσιας-Μοντέρο και στον ιστότοπο για τη διαφάνεια του Κοινοβουλίου, αλλά και στην ιστοσελίδα του κόμματος, στην οποία τι 2016, ο Ιγκλέσιας είχε δηλώσει το 2016 προσωπικές καταθέσεις 123.000 ευρώ στην τράπεζα ING Direct.

Η Μοντέρο, η οποία αναμένεται να γεννήσει το φθινόπωρο, δηλώνει ετήσια βουλευτική αμοιβή 76.903,74 ευρώ, ενώ τον Μάιο 2017, οι τραπεζικές καταθέσεις της ανέρχονταν σε 19.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το περιοδικό OK Diario, που αποκάλυψε την αγορά, η νέα κατοικία διαθέτει χώρους 250 τ.μ. και είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 τ.μ. με πισίνα.

O Ιγκλέσιας το 2012 είχε επικρίνει τον τοτε υπουργό Οικονομικών και σημερινό αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουΐς ντε Γίνδος για την αγορά ενός πολυτελούς διαμερίσματος ρετιρέ, έναντι 600.000 ευρώ.

Οι Podemos ισχυρίζονται ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις καθώς Ιγκλέσιας κΑΙ Μοντέρο αγόρασαν πρώτη κατοικία, ενώ ο Γίνδος για επένδυση.