Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη «ορφανή» - Free Sunday
Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη «ορφανή»

Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη «ορφανή»

Πατέρας και αδέρφια εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τη Μέγκαν Μαρκλ.

Θύμα της ίδιας της οικογένειάς της έχει πέσει η Μέγκαν Μαρκλ με αφορμή τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι και την επίσημη εισαγωγή της στον δημοφιλή Οίκο των Ουίνδσορ. Τις τελευταίες ημέρες ο πατέρας της και τα ετεροθαλή αδέρφια της, σε μια προσπάθεια να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της, εξέθεσαν τη μέλλουσα πριγκίπισσα και προκάλεσαν την μήνιν των απανταχού θαυμαστών της. Το αποτέλεσμα ήταν το παλάτι του Κένσινγκτον να εκδώσει δελτίο Τύπου ζητώντας κατανόηση.

Η εξωφρενική επιστολή

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες και την αρχή έκανε ο 51χρονος Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ, αδερφός της Μαρκλ –έχουν τον ίδιο πατέρα–, με τον οποίο ωστόσο δεν έχουν στενές σχέσεις. Ο Τζούνιορ έγραψε μια ανοιχτή επιστολή η οποία δημοσιεύτηκε στα βρετανικά μίντια και απευθυνόμενος στον πρίγκιπα Χάρι τον καλούσε να μην παντρευτεί την αδερφή του. Παπαράτσι και έντυπα κοινωνικού σχολιασμού έπαθαν πανικό και κατάλαβαν ότι από αυτή την οικογένεια έχουν να δουν πολλά ευτράπελα. Και δεν είχαν άδικο.

Λίγο μετά το ανήσυχο γράμμα του αδερφού, εμφανίστηκε η 53χρονη αδερφή, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει μόνιμος θαμώνας στα τηλεοπτικά παράθυρα των βρετανικών σταθμών, κατηγορώντας τη Μέγκαν ότι τους ξέχασε, ότι δεν τους δίνει σημασία, ότι είναι εγωίστρια και γενικά δεν κάνει για πριγκίπισσα. Το μόνο που κατάφερε η Σαμάνθα Μαρκλ ήταν να γίνει ένα από τα πιο απεχθή πρόσωπα σε Βρετανία και ΗΠΑ. Οι ασύλληπτες προσβολές που εκτόξευσε εναντίον της αδερφής της γύρισαν εναντίον της. Αποδείχθηκε πως είπε ψέματα με σκοπό να λάβει χρήματα από κουτσομπολίστικα έντυπα και απώτερο κίνητρο να κάνει κακό στη Μέγκαν.

Εκμετάλλευση από τον πατέρα

Στη μέση όλων αυτών των περίεργων συγγενών βρίσκεται ο πατέρας της νύφης, ο οποίος είναι και ο συνδετικός κρίκος των τριών άσπονδων αδερφών. Ο Τόμας Μαρκλ υποτίθεται ότι θα πήγαινε στον γάμο για να παραδώσει τη Μέγκαν – μάλιστα το παλάτι του Κένσινγκτον είχε εκδώσει ανακοίνωση γι’ αυτό. Ο Μαρκλ, όμως, που είναι χρεοκοπημένος και διώκεται για φορολογικές παραβάσεις, έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στη διαπόμπευση της κόρης. Πριν από περίπου μία εβδομάδα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τον ίδιο σε δήθεν ανυποψίαστες πόζες να διαβάζει έναν τουριστικό οδηγό για τη Βρετανία, να παρακολουθεί στο laptop φωτογραφίες της κόρης του με τον πρίγκιπα, να κάνει γυμναστική και να συμβουλεύεται έναν ράφτη για κοστούμι. Όλες αυτές οι φωτογραφίες αποδείχθηκε ότι ήταν στημένες και ότι ο δαιμόνιος Μαρκλ έλαβε πάνω από 130.000 δολάρια για να συνεργαστεί με τον παπαράτσι. Μόλις έσκασε η είδηση της απάτης, ο πατέρας της νύφης είπε πως δεν θα παραστεί στον γάμο, διότι υπέστη έμφραγμα πριν από μερικές ημέρες. Οι παπαράτσι όμως απέδειξαν ότι οι ισχυρισμοί περί εμφράγματος επίσης ήταν ψευδείς, έτσι η κόρη Σαμάνθα αναγκάστηκε να δηλώσει δημόσια ότι οι φωτογραφίες ήταν δική της ιδέα και ότι ο πατέρας της δεν είχε καμία σχέση με τη σύλληψη αυτού του σχεδίου.

Ο Μαρκλ, προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, την περασμένη Πέμπτη δήλωσε πως είχε πρόβλημα με την καρδιά του, το οποίο επιδεινώθηκε εξαιτίας της κίνησης του γιου του να γράψει το κακεντρεχές γράμμα εναντίον της Μέγκαν. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε τον οδήγησε σε μια μικροεπέμβαση, η οποία του στερεί τη δυνατότητα να μεταβεί στο Λονδίνο και να παραδώσει τη νύφη. Αυτά τουλάχιστον έγραψε το site TMZ, επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές.

Το παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας κατανόηση και τονίζοντας πως «πρόκειται για μια προσωπική στιγμή της κ. Μαρκλ. Η ίδια και ο πρίγκιπας ζητούν κατανόηση και σεβασμό απέναντι στον πατέρα της νύφης». Δημοσιεύματα ήθελαν τη Μαρκλ να προσπαθεί απεγνωσμένα να μεταπείσει τον πατέρα της, προκειμένου να παραστεί στον γάμο, καθώς η πραγματική αιτία της απουσίας του δεν είναι το πρόβλημα υγείας αλλά ο κάκιστος χειρισμός των μίντια και των παπαράτσι από πλευράς του. Η Μαρκλ δεν τα κατάφερε και την Πέμπτη πήρε την πρωτοβουλία να κάνει μια πολύ προσωπική ανακοίνωση: «Δυστυχώς, ο πατέρας μου δεν θα παρευρεθεί στον γάμο. Πάντοτε ενδιαφερόμουν για εκείνον και ελπίζω να του δοθεί ο χώρος που χρειάζεται για να αναρρώσει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου προσφέρατε απλόχερα μηνύματα συμπαράστασης. Να ξέρετε πως ο Χάρι κι εγώ ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιδιαίτερη ημέρα του Σαββάτου».

Η μοναδική συγγενής της Μέγκαν που θα είναι στον γάμο είναι η μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ, ενώ στην εκκλησία θα την συνοδεύσει ο Πρίγκιπας Κάρολος, πατέρας του Χάρι. Η μητέρα της διατήρησε μια αξιοπρεπή εικόνα στα μίντια, αποφεύγοντας τις γελοιότητες, κατορθώνοντας έτσι να κερδίσει μια θέση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ δίπλα στη βασίλισσα και τους διαδόχους της.

Ο γάμος, που πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Μαΐου, θα είναι εξίσου μεγαλοπρεπής με αυτόν του Ουίλιαμ και όλοι ανυπομονούν να δουν τη Μέγκαν ως δούκισσα πια στο εντυπωσιακό νυφικό της. Η ζωή της γλυκιάς πρωταγωνίστριας του «Suits» τώρα αρχίζει, στα 36 της χρόνια και μετά από έναν αποτυχημένο γάμο. Ίσως οι δεύτερες ευκαιρίες να είναι οι καλύτερες.