Η «βόμβα» της Άζια στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Καννών (Video) - Free Sunday
Η «βόμβα» της Άζια στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Καννών (Video)

Η «βόμβα» της Άζια στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Καννών (Video)

Μπορεί η τελετή λήξης του Φεστιβάλ Καννών να είναι συνδεδεμένη με εικόνες λάμψης και χλιδής, ωστόσο φέτος περιλάμβανε και μια ανατριχιαστική στιγμή.

Ήταν όταν η Άζια Αρτζέντο, κόρη το διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Ντάριο Αρτζέντο, ανέβηκε στη σκηνή για να υπενθυμίσε σε όλους τους παριστάμενους ότι το «τενεκεδάκι με τα σκουλήκια» που άνοιξε η υπόθεση Γουάινστιν και τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του κινηματογράφου δεν έχει αδειάσει ακόμα.

Η Αρτζέντο υπενθυμισε στους πάντες την προσωπική της περιπέτεια, λέγοντας ότι «το 1997 έπεσα θύμα βιασμού από τον Χάρβεϊ Γουάνστιν. Ήμουν 21 ετών. Το φεστιβάλ αυτό ήταν το πεδίο που κυνηγούσε», αλλά και προσθέτοντας ότι «θα ήθελα να προβλέψω κάτι: ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν θα είναι ξανά ποτέ καλοδεχούμενος εδώ», πρόσθεσε.

«Μια ολόκληρη κοινότητα του γύρισε την πλάτη, ακόμη και εκείνοι που ποτέ δεν επέκριναν τις πράξεις του», συνέχισε η Αρτζέντο, ενώ κατήγγειλε: «Και μεταξύ σας, στο κοινό, υπάρχουν αυτοί τους οποίους θα πρέπει να δείξουμε με το δάκτυλο εξαιτίας της συμπεριφορά σας απέναντι στις γυναίκες, μια συμπεριφορά ανάξια αυτής της βιομηχανίας, οποιασδήποτε βιομηχανίας».

«Γνωρίζετε ποιοι είστε, αλλά το πιο σημαντικό, γνωρίζουμε εμείς ποιοι είστε», κατέληξε η Αρτζέντο εν μέσω χειροκροτημάτων. «Δεν θα σας επιτρέψουμε να ζείτε ατιμώρητοι», υπογράμμισε προτού υψώσει τη γροθιά της σε ένδειξη διαμαρτυρίας.