Δύσκολες ημέρες στην Ευρώπη για τους πλούσιους φίλους του Πούτιν - Free Sunday
Δύσκολες ημέρες στην Ευρώπη για τους πλούσιους φίλους του Πούτιν

Δύσκολες ημέρες στην Ευρώπη για τους πλούσιους φίλους του Πούτιν

Να αποδείξει ότι ένα μεγάλο μέρος του πλούτου του και των επενδύσεών του είναι νόμιμο, απαιτεί από τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, η βρετανική κυβέρνηση έτσι ώστε να του εκδώσει νέα βίζα για την είσοδο στην χώρα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εξετάζεται πλέον η ανανέωση βίζας του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίοε θα πρέπει να αποδείξει, ότι τα 2,3 δισ. ευρώ από τις βρετανικές του επενδύσεις (σε ένα σύνολο περιουσίας 10,6 δισ.) είναι καθ' όλα νόμιμα.

Στο παρελθόν, αρκούσε για την ανανέωση βίζας του Αμπράμοβιτς απλά και μόνο η απόδειξη ότι είχε αυτό το ποσό για να το διαθέσει στις βρετανικές του επενδύσεις. 

Ο Αμπράμοβιτς, που είναι ο 13ος κατά σειρά πλουσιότερος άνδρας στη Βρετανία σήμερα, αγόρασε την Τσέλσι το 2003. Η βίζα του ανανεωνόταν χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο οι κανόνες φαίνεται ότι έχουν αλλάξει από το 2015, όταν και εξασφάλισε την πιο πρόσφατη 40μηνη βίζα του.

Ο επιχειρηματίας, που ξεκίνησε από χαμηλά και κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους πλουσιότερους Ρώσους επιχειρηματίες, έχει στενές επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και, κατά συνέπεια, βρίσκεται στη λίστα με τα άτομα από το περιβάλλον του Κρεμλίνου που μελλοντικά κινδυνεύουν με επιβολή κυρώσεων.Σύμφωνα με πηγή από το στενό περιβάλλον του Αμπράμοβιτς ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η έκβαση της ανανέωσης της βίζας του θα είναι αρνητική.