«Ξέφυγε» ο Τσαβούσογλου: Οργανωμένο σχέδιο κατά της λίρας - Συμμετέχουν και μουσουλμανικές χώρες - Free Sunday
«Ξέφυγε» ο Τσαβούσογλου: Οργανωμένο σχέδιο κατά της λίρας - Συμμετέχουν και μουσουλμανικές χώρες

«Ξέφυγε» ο Τσαβούσογλου: Οργανωμένο σχέδιο κατά της λίρας - Συμμετέχουν και μουσουλμανικές χώρες

Σε οργανωμένo σχέδιο κατά της τουρκικής οικονομίας, στο οποίο συμμετέχουν και μουσουλμανικές χώρες, απέδωσε την καθίζηση της λίρας ο Μεβλούτ Τσαβούσοβλου.

«Κάποιοι θέλουν να καταρρεύσει η οικονομία μας. Η κρίση προέρχεται από μια οργανωμένη εκστρατεία, η οποία εκπορεύεται από το εξωτερικό» ισχυρίστηκε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα A Haber μετά την επίσκεψή του στην Ευρώπη.

«Όταν έρθει η ώρα, θα ανακοινώσουμε (τις λεπτομέρειες). Δείτε πώς οι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας υποβαθμίζουν τις αξιολογήσεις τους» ανέφερε, αναφερόμενος στην απόφαση της Moody's, που προέβη σε δραστική υποβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας, λόγω των ενεργειών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής.

«Άρχισαν να εξετάζουν πώς θα κατεδαφίσουν την Τουρκία μέσω της οικονομίας της μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Καταφέραμε να αποκρούσουμε αυτές τις επιθέσεις με ελάχιστες ζημιές λαμβάνοντας προφυλάξεις» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

«Ορισμένες χώρες είναι σε αυτή την ομάδα, καθώς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το λόμπι των επιτοκίων… Σε αυτούς περιλαμβάνονται και ορισμένες μουσουλμανικές χώρες. Δεν θα αναφέρω ονόματα εδώ, σκιαγραφώ μόνο το πλαίσιο» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα σήμερα έχει κακές διπλωματικές σχέσεις με την Συρία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Εθνικά Εμιράτα.

Πηγή: skai.gr