Ραχόι τέλος: Παραδέχθηκε την ήττα του ο Ισπανός πρωθυπουργός - 180 υπέρ της πρότασης μομφής - Free Sunday
Ραχόι τέλος: Παραδέχθηκε την ήττα του ο Ισπανός πρωθυπουργός - 180 υπέρ της πρότασης μομφής

Ραχόι τέλος: Παραδέχθηκε την ήττα του ο Ισπανός πρωθυπουργός - 180 υπέρ της πρότασης μομφής

Μπροστά στη διαφαινόμενη πτώση του, καθώς η πρόταση μομφής εις βάρος του φαινόταν να συγκεντρώνει 180 ψήφους, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την αποδοχή της ήττας του, καθιστώντας την συζήτηση και ψηφοφορία μάλλον τυπική διαδικασία.

Ο Ραχόι ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς την παραίτησή του από το βήμα του Ισπανικού κοινοβουλίου και ευχαρίστηκε τους συνεργάτες τους και όσους τον στήριξαν σε μια πρωθυπουργία που άρχισε το 2011 και τελειώσε μάλλον άδοξα σήμερα.

Στη δήλωσή του ενώπιον του κοινοβουλίου, ο Ραχόι είπε ότι «φαίνεται ότι η πρόταση μομφής θα περάσει. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Σάντσεθ και να δηλώσω ότι θα αποδεχθώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Αποτελεί τιμή για μένα το γεγονός ότι αφήνω την Ισπανία σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι την παρέλαβα. Σας ευχαριστώ όλους. Ευχαριστώ τον Ισπανικό λαό για την κατανόηση και την υποστήριξή του».

Για την ιστορία σημειώνεται ότι υπέρ της πρότασης μομφής, που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές, ψήφισαν 180 βουλευτές, 169 ψήφισαν κατά, ενώ ένας βουλευτής απείχε της διαδικασίας.

Πλέον πρωθυπουργός της Ισπανίας αναλαμβάνει ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της -μάλλον ασταθούς, από διάφορα κόμματα- κυβέρνησής του.