Μεταναστευτικό και αποκατάσταση με Ρωσία οι προτεραιότητες της νέας ιταλικής κυβέρνησης - Free Sunday
Μεταναστευτικό και αποκατάσταση με Ρωσία οι προτεραιότητες της νέας ιταλικής κυβέρνησης
Ο πρωθυπουργός Κόντε στο βήμα της Γερουσίας

Μεταναστευτικό και αποκατάσταση με Ρωσία οι προτεραιότητες της νέας ιταλικής κυβέρνησης

Άνετη πλειοψηφία πήρε στην ιταλική Γερουσία η κυβέρνηση συνεργασίας Κινήματος Πέντε Αστέρων και Λέγκα υπό τον Τζουζέπε Κόντε καθώς πήρε 171 ψήφους έναντι 117 κατά, ενώ 25 γερουσιαστές απείχαν.

Τώρα η διαδικασία μεταφέρεται στην Κάτω Βουλή, όπου επίσης η κυβέρνηση της Λέγκα και Πέντε Αστέρων διαθέτει ευρεία πλειοψηφία.

Ο νέος πρωθυπουργός έβαλε ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης τη μετανάστευση καθώς, διαβεβαίωσε ότι «Θα επιβάλλουμε την ανατροπή των κανόνων του Δουβλίνου ώστε να επιτύχουμε τον σεβασμό της αρχής της ίσης κατανομής και της υπευθυνότητας να τεθεί ένα αυτόματο σύστημα υποχρεωτικής αναδιανομής των αιτούντων άσυλο».

Στην συνέχεια έκανε άνοιγμα στη Ρωσία θεωρώντας άδικες κι υπερβολικές τις κυρώσεις.

«Πρώτ’ απ’ όλα σκοπεύουμε να επαναβεβαιώσουμε την συμμετοχή μας ως μέλος του ΝΑΤΟ. Θα υποστηρίξουμε το άνοιγμα προς την Ρωσία. Θα ωθήσουμε προς μία αναθεώρηση του συστήματος κυρώσεων ξεκινώντας από εκείνους που ρισκάρουν να ταπεινώσουν την ρωσική κοινωνία», επεσήμανε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του δεν αποτελείται από ρατσιστές, αλλά οφείλει να παράσχει στους πολίτες της χώρας συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις με αίσθημα ευθύνης.