Ο Πρόεδρος Ιβάνοφ αρνήθηκε ενημέρωση για τη συμφωνία από τον Ζάεφ - Free Sunday
Ο Πρόεδρος Ιβάνοφ αρνήθηκε ενημέρωση για τη συμφωνία από τον Ζάεφ

Ο Πρόεδρος Ιβάνοφ αρνήθηκε ενημέρωση για τη συμφωνία από τον Ζάεφ

Δύο λεπτά κράτησε η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας στα Σκόπια, Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μετέβη στο προεδρικό μέγαρο για να τον ενημερώσει, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Makfax.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ.Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ ξεκίνησαν να παρουσιάζουν στον πρόεδρο Ιβάνοφ το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, αλλά εκείνος τους σταμάτησε πριν καν ξεκινήσουν και αποχώρησε από τη συνάντηση καθώς αρνήθηκε να συζητήσει τα οφέλη της συμφωνίας.

ΟΙ πληροφορίες αναφέρουν ότι Ζάεφ και Ντιμιτρόφ έφτασαν, με αστυνομική συνοδεία, στην προεδρική κατοικία στις 10:03 τοπική ώρα και έφυγαν από αυτή στις 10:09.

Ο πρόεδρος Ιβάνοφ αρνείται μια λύση που θα προκαλέσει συνταγματικές αλλαγές και χθες χαρακτήρισε ανεύθυνη την επιλογή του κ.Ζάεφ να επιλύεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μέσω τηλεφώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Ιβάνοφ εμφανίζεται οργισμένος με τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται το απόγευμα να πραγματοποιήσει διάγγελμα.