Ταϊλάνδη: Απεγκλωβίστηκαν τα παιδιά και ο προπονητής (video ντοκουμέντο) - Free Sunday
Ταϊλάνδη: Απεγκλωβίστηκαν τα παιδιά και ο προπονητής (video ντοκουμέντο)

Ταϊλάνδη: Απεγκλωβίστηκαν τα παιδιά και ο προπονητής (video ντοκουμέντο)

Στον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή που βρίσκονται στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης προχώρησαν οι δύτες της ομάδας διάσωσης που επιχειρούν στο σημείο, σύμφωνα με το Reuters. 

Νωρίς τα ξημερώματα σήμερα, είχε ξεκινήσει και η τρίτη επιχείρηση για τη διάσωσης για τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή που βρίσκονται για 17η μέρα εγκλωβισμένοι μέσα στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, προκαλώντας αγωνία και συγκίνηση σε όλο τον κόσμο. Παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή, οι συνθήκες εντός του σπηλαίου δεν είχαν αλλάξει σημαντικά. Ήδη, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές της χώρας, 19 δύτες βρίσκονταν στον θάλαμο όπου βρίσκονταν παγιδευμένα από τις 23 Ιουνίου τα τελευταία τέσσερα παιδιά της ομάδας και ο 25χρονος προπονητής τους. Τα παιδιά ήταν ηλικίας από 11 έως 16 ετών. 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που ήταν εγκλωβισμένοι επί 18 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη. Το βίντεο αποτυπώνει ανατριχιαστικά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι διασώστες προκειμένου να προσεγγίσουν και τελικά να σώσουν τα παιδιά και τον προπονητή τους.
Τα πολύ στενά περάσματα, οι λασπώδεις εσοχές γεμάτα νερό, οι μυτεροί βράχοι εμφανίζονται μπροστά στα μάτια μας δίνοντας μια μικρή γεύση των όσων πέρασαν διασώστες και παιδιά.