Ο Ζάεφ ξεκίνησε την εκστρατεία για το δημοψήφισμα με πάρτι - Free Sunday
Ο Ζάεφ ξεκίνησε την εκστρατεία για το δημοψήφισμα με πάρτι

Ο Ζάεφ ξεκίνησε την εκστρατεία για το δημοψήφισμα με πάρτι

Εορταστικές εκδηλώσεις με σύνθημα «προχωράμε μπροστά, η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» διοργάνωσε χθες Σάββατο βράδυ, σε 15 πόλεις της χώρας, η κυβέρνηση της πΓΔΜ για την πρόσκληση για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με το ΝΑΤΟ.

Όπως είπε κυβερνητική πηγή, ο προϋπολογισμός, των πάρτι, όπως τα χαρακτήρισε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων στα οποία τραγούδησαν «ροκ και ποπ τραγουδιστές» και dj’s έπαιξαν μουσική, θα γίνει γνωστός τις επόμενες ημέρες και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό..

Σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, από τα Μπίτολα, όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, η χώρα έχει λόγους να γιορτάσει γιατί αφού «πραγματοποιεί τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες».

Ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε τις γιορτές στις 15 πόλεις ως «πρόσκληση για ενότητα, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, για τους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας, την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ», ενόψει του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών .

«Αυτό που πέτυχε η "Μακεδονία" σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας» είπε ενώ «χαρακτήρισε δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον», την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ»

«Η "Μακεδονία" είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της "Μακεδονίας". Ας σταματήσουμε τα μίση», είπε ο κ.Ζαέφ.
Σε κάποιες πόλεις εμφανίστηκαν διαδηλωτές  που κρατούσαν πλακάτ ενάντια στην προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ.