Η Βασίλισσα θεωρεί το Brexit «περίπλοκο» και ο Τραμπ συμφωνεί (και) μαζί της - Free Sunday
Η Βασίλισσα θεωρεί το Brexit «περίπλοκο» και ο Τραμπ συμφωνεί (και) μαζί της

Η Βασίλισσα θεωρεί το Brexit «περίπλοκο» και ο Τραμπ συμφωνεί (και) μαζί της

Τις απόψεις της Βασίλισσας Ελισάβετ για το BREXIT αποκάλυψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Mail on Sunday

«Είπε ότι είναι—και έχει δίκιο—πολύ περίπλοκο πρόβλημα, νομίζω ότι κανείς δεν είχε ιδέα πόσο περίπλοκο επρόκειτο να είναι. Όλοι νόμιζαν "είναι πολύ απλό, είμαστε μέσα (στην ΕΕ) ή δεν είμαστε, οπότε θα δούμε"», είπε ο κ.Τραμπ, όταν ρωτήθηκε αν συζήτησε με τη βασίλισσα για το Brexit.

Η απάντηση του Τραμπ, υιοθετεί μία νέα προσέγγιση του στο θέμα του BREXIT, καθώς προχθές είχε υιοθετήσει την άποψη του παραιτηθέντος υπουργού εξωτερικών, Μπορίς Τζόνσον, ότι το BREXIT δεν προχωρά σύμφωνα με την εντολή του βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα.

Πάντως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέη δήλωσε στο BBC, ότι ο κ.Τραμπ της πρότεινε να κάνει αγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνέντευξή του, ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στη χώρα του το 2020 καθώς, όπως είπε «όλοι φαίνεται πως το θέλουν» και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος των Δημοκρατικών που θα μπορούσε να τον κερδίσει στις εκλογές.

Αναφερόμενος στην 92χρονη Ελισάβετ, ο Τραμπ είπε ότι είναι «απίστευτη γυναίκα, πολύ ευφυής, πολύ όμορφη, όταν λέω όμορφη, εννοώ μέσα κι έξω. Είναι όμορφη γυναίκα» ενώ όταν ρωτήθηκε για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, τον χαρακτήρισε «πολύ έξυπνο, σπουδαία προσωπικότητα, αστείο και σκληρό και καλό διαπραγματευτής.

«Σίγουρα είναι, είναι ανελέητος, αλλά το ίδιο είναι και πολλοί άλλοι», είπε όταν ρωτήθηκε επίμονα αν θεωρεί ότι ο Κιμ είναι «ανελέητος δικτάτορας».