Ο Τραμπ "αθωώνει" το ρωσικό χακάρισμα των υπολογιστών των Δημοκρατικών - Free Sunday
Ο Τραμπ "αθωώνει" το ρωσικό χακάρισμα των υπολογιστών των Δημοκρατικών

Ο Τραμπ "αθωώνει" το ρωσικό χακάρισμα των υπολογιστών των Δημοκρατικών

Την τρίτη τους συνάντηση θα έχουν σήμερα στο Ελσίνκι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ειλικρινά δεν περιμένω τίποτα, πάω στη συνάντηση με πολύ χαμηλές προσδοκίες, νομίζω ότι η συνεργασία με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα, αλλά είναι πιθανό να μην το πετύχουμε», είπε ο πρόεδρος Τραμπ ο οποίος αναμένεται να θέσει τις καταγγελίες για Ρωσική ανάμειξη στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές αλλά μάλλον απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει την έκδοση των δώδεκα Ρώσων πρακτόρων σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις στις ΗΠΑ, όπου κατηγορούνται ότι χάκαραν τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Ίσως το ζητήσω, δεν το είχα σκεφτεί, αλλά σίγουρα θα ρωτήσω γι 'αυτό. Ωστόσο θεωρώ ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει να ντρέπεται που επέτρεψε να το χακάρουν», είπε ο κ.Τραμπ.

Οι σύμβουλοι του Πουτιν λένε ότι θεωρούν τον Τραμπ ως «εταίρο που διαπραγματεύεται», αλλά εκφράζουν ανησυχίες ότι ίσως δώσει περισσότερα από αυτά που θα πάρει.

Η σύνοδος κορυφής αναμένεται να διαρκέσει περίπου 4 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και για τους δύο.