O Τραμπ λέει ότι εμπιστεύεται τον Πούτιν πιο πολύ από το FBI και αναστατώνει την Αμερική - Free Sunday
O Τραμπ λέει ότι εμπιστεύεται τον Πούτιν πιο πολύ από το FBI και αναστατώνει την Αμερική

O Τραμπ λέει ότι εμπιστεύεται τον Πούτιν πιο πολύ από το FBI και αναστατώνει την Αμερική

Οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, η δήλωση του προέδρου Τραμπ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον ρώσο πρόεδρο, από την οποία προέκυπτε ότι θεωρεί ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά εμπιστεύεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν αναμίχθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2016

O πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι η Μόσχα παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και κάλεσε τον πρόεδρο «να συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία δεν είναι σύμμαχός μας» ενώ επέμεινε ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν τη Ρωσία να λογοδοτήσει και να θέσουν ένα τέλος στις άθλιες επιθέσεις της ενάντια στη δημοκρατία».

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Κόρκερ, εκ των επικριτών του κ.Τραμπ, δήλωσε στο CNN ότι ο πρόεδρος «τα σχόλια του προέδρου μας κάνουν να φαινόμαστε περισσότερο ως ένα έθνος παιχνιδάκι και είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτό».

Ο επίσης ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ο οποίος ήταν και προεδρικός υποψήφιος του κόμματος, χαρακτήρισε τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν «τραγικό σφάλμα» και κατηγόρησε τον κ.Τραμπ ότι απέτυχε να υπερασπιστεί τη χώρα του.

Ο επίσης Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ προειδοποίησε ότι η στάση του Τραμπ στέλνει μήνυμα "αδυναμίας" στη Μόσχα. "Αυτή η απάντηση από τον πρόεδρο Τραμπ θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως ένδειξη αδυναμίας και θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα απ' όσα επιλύει", είπε ο Γρέηαμ, ενώ ένας ακόμη Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, ο Τζεφ Φλέικ από την Αριζόνα, χαρακτήρισε "επαίσχυντες" τις δηλώσεις Τραμπ στο Ελσίνκι.

«Η απόδοση του Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι φτάνει και ξεπερνάει το κατώφλι της Παράβασης Καθήκοντος. Αγγίζει την προδοσία. Όχι μόνο ήταν ηλίθια τα σχόλιά του, αλλά τον έχει στο τσεπάκι του ο Πούτιν. Ρεπουμπλικανοί Πατριώτες: Πού είστε;» έγραψε ο πρώην διευθυντής της CIA επί Μπαράκ ΟμπάμαΤζον Μπρέναν στο Twitter.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε την ευκαιρία να εναντιωθεί στον Πούτιν. Σήμερα, λιγότερες από 72 ώρες μετά την παραπομπή 12 νέων Ρώσων από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επίθεση στις εκλογές του 2016, κατηγορεί... τις δύο χώρες», σχολίασε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ενώ ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, υποστήριξε ότι «ο Πούτιν θα το εκλάβει ως πράσινο φως για να παρέμβει (στις εκλογές) το 2018»