Ξανά στη φυλακή οι Pussy Riots - Free Sunday
Ξανά στη φυλακή οι Pussy Riots

Ξανά στη φυλακή οι Pussy Riots

Νέες κατηγορίες για «παραβίαση κανόνων δημόσιων εκδηλώσεων» απάγγειλε οι ρωσικές αρχές κατά των Pussy Riot, αμέσως μετά την αποφυλάκιση του ύστερα από κράτηση 15 ημερών για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων της συμπεριφοράς του θεατή» στον τελικό του Μουντιάλ.

Η αστυνομία συνέλαβε εκ νέου τα μέλη του συγκροτήματος, τα οποία οδηγήθηκαν στο τμήμα του Λουζνίκι, όπου επρόκειτο να περάσουν τη νύχτα, όπως οι ίδιες ενημέρωσαν με ανάρτηση στον λογαριασμό του συγκροτήματος στο Twitter.

Η σύλληψη σημαίνει ότι την επομένη, σήμερα δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα, θα βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου και μπορεί να διαταχθεί η εκ νέου κράτησή τους για άλλες δέκα ημέρες.

Η εισβολή τους στο γήπεδο έγινε στο 53ο λεπτό του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπροστά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και στους ηγέτες της Γαλλίας και της Κροατίας.

Συμφωνα με τις Pussy Riot προοέβησαν σε αυτή την πράξη για να ζητήσουν την απελευθέρωση «πολιτικών κρατουμένων» στη Ρωσία και το τέλος των συλλήψεων κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.