Απέτυχε η live απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο (video) - Free Sunday
Απέτυχε η live απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο (video)

Απέτυχε η live απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο (video)

Ακροδεξιά συνωμοσία με ηθικό αυτουργό τον κολομβιανό πρόεδρο Χοσέ Μανουέλ Σάντος και χρηματοδότη τον Ντόναλντ Τραμπ κατάγγειλε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του με drone τα οποία ήταν φορτωμένα με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς.

Ο Μαδούρο είπε ότι μια ιπτάμενη συσκευή εξερράγη μπροστά κατά τη διάρκεια της ομιλίας κάνονυτας λόγο για μια "μεγάλη έκρηξη" ενώ πρόσθεσε πως αρχικά νόμιζε ότι υπήρξε μια δυσλειτουργία στην στρατιωτική εκδήλωση, αλλά τότε άκουσε και μια δεύτερη έκρηξη.

“Ο Θεός, ο λαός και οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας με προστάτεψαν, ανέφερε, διαμηνύοντας ότι η αντικυβερνητική βία θα "συνεχίσει να αποτυγχάνει".

"Αυτό το drone ερχόταν κατά πάνω αλλά υπήρχε μια ασπίδα αγάπης, είμαι σίγουρος ότι θα ζήσω για πολλά ακόμη χρόνια", είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες επτά στρατιώτες της εθνικής φρουράς τραυματίστηκαν.

Η απόπειρα μεταδόθηκε live καθώς κατά τη μετάδοση της ομιλίας του Μαδούρο στην στρατιωτική εκδήλωση, εκατοντάδες στρατιώτες που ήταν παρατεταγμένοι άρχισαν να τρέχουν. Ο πρόεδρος της χώρας και άλλοι στο πόντιουμ ξαφνικά κοίταξαν ψηλά, ξαφνιασμένοι.

Την ευθύνη ανέλαβε με ανάρτηση της στο twitter, mία οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς. Πρόκειται για το «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα», σύμφωνα με το οποίο «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4. Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

Η οργάνωση αυτή φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες ο οποίος ηγήθηκε μιας επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνιο του 2017 και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο.

«Είναι αντίθετο στη στρατιωτική τιμή να διατηρούνται στην εξουσία αυτοί που έχουν ξεχάσει το Σύνταγμα και χρησιμοποιούν το δημόσιο λειτούργημα για να πλουτίσουν», καταγγέλλει στο κείμενό της η οργάνωση.

«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ο πληθυσμός να πεινά, οι άρρωστοι να μην έχουν φάρμακα, το νόμισμά μας να μην έχει καμία αξία, ο εκπαιδευτικό σύστημα να μην διδάσκει πλέον τίποτε και απλώς να προσηλυτίζει στον κομμουνισμό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η δημοσιογράφος Πατρίσια Πολέο που πρόσκειται στην αντιπολίτευση και ζει στις ΗΠΑ είπε δήλωσε στο κανάλι της στο YouTube ότι η απόπειρα εντάσσεται στην «Επιχείρηση Φοίνιξ».

Πηγή της προεδρίας της Κολομβίας απέρριψε σήμερα ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες του Μαδούρο ότι ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

«Είναι αβάσιμη. Ο πρόεδρος είναι επικεντρωμένος στη βάπτιση της εγγονής του Σελέστ και όχι στην ανατροπή ξένων κυβερνήσεων», δήλωσε η πηγή αυτή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.