Οι στενοί συνεργάτες του Τραμπ μπροστά στο κατώφλι της φυλακής - Free Sunday
Οι στενοί συνεργάτες του Τραμπ μπροστά στο κατώφλι της φυλακής

Οι στενοί συνεργάτες του Τραμπ μπροστά στο κατώφλι της φυλακής

Διπλό πλήγμα επέφερε χθες στον πρόεδρο Τραμπ, η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, αναφορικά με τις σχέσεις του επιτελείου του με τη Ρωσία.

Ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του, Πολ Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος για οκτώ φορολογικές και άλλες παραβάσεις του νόμου και αντιμεωτίζει ποινή που μπορεί να φτάσει τα 305 χρόνια ενώ την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί αν θα παραπεμφθεί σε δίκη και για τις υπόλοιπες δέκα κατηγορίες που αντιμετωπίζει και για τις οποίες οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν, δήλωσε ένοχος για παραβιάσεις της προεκλογικής νομοθεσίας για λογαριασμό πελάτη του, ο οποίος δεν κατονομάζεται αλλά είναι ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντολφ Τζουλιάνι, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παραδοχή της ενοχής από τον Κοέν, διοτι αυτό σημαίνει ότι δεν συνεργάστηκε στην έρευνα Μιούλερ, αλλά ο δικηγόρος του Κοέν, δήλωσε ότι ο πελάτης του, θα συνεργαστεί πλήρως.

Την ίδια στιγμή ακόμη και ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές προειδοποιούν τον πρόεδρο Τραμπ να μην παραχωρήσει αμνηστία στον Μάναφορτ, διότι θα είναι υπέρβαση αρμοδιοτήτων.