Χάρη στον καταδικασμένο πρώην συνεργάτη του θέλει να δώσει ο Τραμπ - Free Sunday
Χάρη στον καταδικασμένο πρώην συνεργάτη του θέλει να δώσει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Πολ Μάναφορτ

Χάρη στον καταδικασμένο πρώην συνεργάτη του θέλει να δώσει ο Τραμπ

Στις αμφιβολίες που εξέφρασε μόνο μία μόνο ένορκος, οφείλεται η μη καταδίκη του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Τραμπ, το 2016, Πολ Μάναφορτ για το σύνολο των 18 κατηγοριών για τις οποίες δικάστηκε.

Όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, η Πόλα Ντάνκαν, επίσης μέλος του σώματος των ενόρκων, ο κ.Μαναφορτ θα είχε κριθεί ένοχος όχι μόνο για τις 8 αλλά και για τις 18 κατηγορίες για τραπεζική και φορολογική απάτη, εάν ένα από τα μέλη του σώματος, δεν επέμενε στο ότι δεν ήταν σίγουρη πέραν πάσης αμφιβολίας.«Υπήρχε μια ένορκος που επιφυλασσόταν, όλοι προσπαθήσαμε να την πείσουμε να κοιτάξει τα έγγραφα που είχαμε και το πού οδηγούσαν. Της τα παραθέταμε ξανά και ξανά, αλλά παρ' όλ' αυτά, έλεγε πως ακόμα αμφέβαλε», είπε η κ.Ντάνκαν.

Την ίδια στιγμή, ο κ.Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στον κ.Μάναφορτ, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Έινζλι Έρχαρτ, του Fox, η οποία του πήρε συνέντευξη, χθες Τετάρτη .

«Νομίζω ότι αισθάνεται άσχημα για τον Μάναφορτ, ήταν φίλοι», είπε η Έρχαρτ στην τηλεοπτική εκπομπή «Χάνιτι» του Φοξ Νιους χθες Τετάρτη το βράδυ και προσέθεσε ότι ο Τραμπ της είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης πως «θα εξέταζε» το ενδεχόμενο να δώσει χάρη στον Μάναφορτ.

Η αναφορά Τραμπ στον Μάναφορτ δεν συμπερiλαμβάνεται στα αποσπάσματα που μετέδωσε το Fox απο τη συνέντευξη, το συνολο της οποίας θα προβληθεί σήμερα, Πέμπτη.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter, χθες Τετάρτη, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μάναφορτ «γενναίο άνδρα» και πρόσθεσε «αισθάνομαι πολύ άσχημα για τον Πολ Μάναφορτ και την υπέροχη οικογένειά του».

Οποιασδήποτε απόπειρας απονομής χάριτος, «θα αποτελούσε χονδροειδή κατάχρηση εξουσίας», προειδοποίησε τον Λευκό Οίκο ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ, την άποψη του οποίου φέρονται να συμμερίζονται και άλλοι γερουσιαστές, τόσο δημοκρατικοί, όσο και ρεπουμπλικάνοι.