O παράδεισος του Μαδούρο, έχει δημιουργήσει 550.000 πρόσφυγες που ζουν άθλια στην Κολομβία - Free Sunday
O παράδεισος του Μαδούρο, έχει δημιουργήσει 550.000 πρόσφυγες που ζουν άθλια στην Κολομβία
H ανάρτηση του κ.Τσίπρα στο twitter μετά απο την συνάντηση που είχε με τον κ.Μαδούρο, όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης

O παράδεισος του Μαδούρο, έχει δημιουργήσει 550.000 πρόσφυγες που ζουν άθλια στην Κολομβία

Γεμάτοι με Βενεζουελανές που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά και να στείλουν χρήματα στο σπίτι τους, είναι οι οίκοι ανοχής στις πόλεις της Κολομβίας, που βρίσκονται στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του αμερικανικού δικτύου Sky News, στην Κολομβία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που επικαλείται το Sky news, σε οίκο ανοχής σε μία από αυτές τις πόλεις, την Κούκουτα, οι 58 από τις 60 πόρνες της επιχείρησης, Βενεζουελανές και μόνο οι 2 Κολομβιανές.

Σύμφωνα πάντοτε με τα ίδια στοιχεία, το 90% των γυναικών αυτών βρίσκονται παράνομα στη χώρα, αφού δεν έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα για την μακροχρόνια παραμονή τους.

Τους δρόμους της Κουκούτα αλλά και άλλων των κολομβιανών πόλεων έχουν κατακλύσει εκατοντάδες πρόσφυγες απο τη Βενεζουέλα, οι οποίοι κουβαλούν τις βαλίτσες συμπατριωτών τους, που φεύγουν απο τη Βενεζουέλα, ενώ εκατοντάδες είναι οι ζητιάνοι και οι άστεγοι πρόσφυγες από τη γειτονική χώρα.

Η κολομβιανή κυβέρνηση έχει πάρει υπό την προστασία της 23314 πολίτες της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, ενώ η τοπική καθολική εκκλησία στην Κουκούτα, προσφέρει 500 γεύματα την ημέρα.

Σύμφωνα με την κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης, στην χώρα βρίσκονται πάνω από 550.000 πρόσφυγες απο τη Βενεζουέλα. Επισήμως, οι 58.000 από αυτούς ζουν στους δρόμους της Κουκούτα, αλλά ανεπίσημες εκτιμήσεις τους ανεβάζουν στις 80-100.000.