Ερντογάν: Η Τουρκία δίνει μάχη για την ανεξαρτησία της όπως το 1922 - Free Sunday
Ερντογάν: Η Τουρκία δίνει μάχη για την ανεξαρτησία της όπως το 1922

Ερντογάν: Η Τουρκία δίνει μάχη για την ανεξαρτησία της όπως το 1922

«Μάχη για την ανεξαρτησία της» όπως το 1922 δίνει το 2018 η Τουρκία όπως υποστήριξε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ίδια ώρα που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, εταιρείες όπως η Turk Telekom κινδυνεύουν με χρεοκοπία και ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας να έχει υποβάλει την παραίτησή του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέτρεξε για μία ακόμη φορά στην Ιστορία για να τονώσει το ηθικό του λαού του στη δύσκολη δοκιμασία που περνά. Η Τουρκία, είπε, δίνει μάχη για την ανεξαρτησία της όπως είχε κάνει το 1922! «Το τουρκικό έθνος υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του όπως έκανε πριν από 96 χρόνια με την έμπνευση από χιλιάδες χρόνια ιστορικών αξιών», «Οι εντεινόμενες απειλές, παραβιάσεις και επιθέσεις κατά της ανεξαρτησίας της χώρας μας δεν θα μας στερήσουν τα ιδανικά και τους στόχους μας… Το τουρκικό έθνος υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του όπως έκανε πριν από 96 χρόνια αντλώντας έμπνευση από τα χιλιάδες χρόνια των ιστορικών αξιών του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε ομιλία του για την 96η επέτειο του αποκαλούμενου «Πολέμου της Ανεξαρτησίας»  (19 Μαΐου 1919 – 24 Ιουλίου 1923), με τη νίκη των Τούρκων επί των Ελλήνων και των Αρμενίων.

«Η Τουρκία θα είναι πάντα παρούσα σε περιοχές που έχουν προβλήματα, από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο, που ενδιαφέρουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας», ήταν ένα ακόμα μήνυμα που θέλησε να περάσει ο τούρκος πρόεδρος στην απόπειρα απροσανατολισμού του λαού του από το ντόμινο επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. «Ακολουθούμε μια ενεργητική πολιτική και ενδυναμώνουμε την παρουσία μας στην περιοχή. Εμείς την παρουσία μας σε περιοχές δεν την εννοούμε μόνο ως στρατιωτική παρουσία, πραγματοποιούμε και άλλες δράσεις που ανυψώνουν το όνομα της χώρα μας», συμπλήρωσε στην ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.