Τα επεισόδια στο Κέμνιτς ενισχύουν το αντιμεταναστευτικό AfD στη Γερμανία - Free Sunday
Τα επεισόδια στο Κέμνιτς ενισχύουν το αντιμεταναστευτικό AfD στη Γερμανία

Τα επεισόδια στο Κέμνιτς ενισχύουν το αντιμεταναστευτικό AfD στη Γερμανία

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», AfD, το οποίο έχει αντιμεταναστευτική και ευρωσκεπτικιστική ατζέντα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Γερμανία, ενώ συνεχίζονται τα επεισόδια ακροδεξιών και ακροαριστερών, στο Κέμνιτς της Σαξονίας.

Στη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» βρίσκεται στο 17%, 11,5 μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ και οι Βαυαροί εταίροι της, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) πέφτει στην τρίτη θέση με ποσοστό 16%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 13,5%, η Αριστερά «Die Linke» και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες «FDP» με 9,5%.

«Η θέση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ως δεύτερης πολιτικής δύναμης στη χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο»,επισημαίνει στην εφημερίδα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Insa Χέρμαν Μπίνκερτ σχολιάζοντας ότι «όσο συγκυβερνούν η Χριστιανική Ένωση και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, τόσο πιο απίθανο θα γίνεται να συγκεντρώσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Χθες στο Κέμνιτς πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη συναυλία κατά τους μίσους.Για λαοθάλασσα κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος.«Πάνω από 65 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στο μίσος και υπέρ της ειρήνης», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό Focus.

«Η κατάσταση στην ανατολική Γερμανία είναι εύθραυστη. Η δημοκρατία δεν έχει τόσο σταθεροποιηθεί, το πολιτικό κέντρο δεν είναι τόσο ισχυρό. Είμαι πολύ ανήσυχος», δήλωσε ο, καταγόμενος από την ανατολικογερμανική Σαξονία, Κάρστεν Σνάιντερ, διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix.