Ιαπωνία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Τζέμπι - Free Sunday
Ιαπωνία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Τζέμπι

Ιαπωνία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Τζέμπι

Τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 90, προκάλεσε ο τυφώνας Τζέμπι στην Ιαπωνία, ενώ οι αρχές τις χώρας εξέδωσαν οδηγίες εκκένωσης για περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Ματαιώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις.

Ο Τζέμπι -«χελιδόνι» στα κορεατικά- ο οποίος μετατράπηκε για λίγο σε υπερτυφώνα, είναι η τελευταία καταιγίδα που πλήττει φέτος το καλοκαίρι την Ιαπωνία, έπειτα από βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις, πλημμύρες και καύσωνες με θερμοκρασίες ρεκόρ που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν μεγάλα κύματα να σφυροκοπούν τις ακτές, κομμάτια μετάλλου παρασύρονται από τον άνεμο σε χώρο στάθμευσης, αυτοκίνητα αναποδογυρίζουν, δεκάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έγιναν παρανάλωμα του πυρός σε εκθεσιακό χώρο.

Ένας 71χρονος βρέθηκε νεκρός κάτω από τα συντρίμμια αποθήκης που κατέρρευσε, ενώ άλλος ένας άνδρας μεταξύ 70 και 80 ετών έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τη σκεπή σπιτιού.

Οι ισχυροί άνεμοι και τα μεγάλα παλιρροιακά κύματα έριξαν ένα δεξαμενόπλοιο 2.591 τόνων σε μια γέφυρα που συνδέει με την ηπειρωτική χώρα το αεροδρόμιο του Κανσάι, το οποίο έχει κατασκευασθεί σε τεχνητό νησί.

Σύμφωνα μετο ΑΜΠΕ, η γέφυρα υπέστη ζημιές, όμως το δεξαμενόπλοιο ήταν άδειο και δεν τραυματίσθηκε κανείς.