O αντιπρόεδρος Πενς πρώτος ύποπτος για την "προδοσία" Τραμπ στους New York Times - Free Sunday
O αντιπρόεδρος Πενς πρώτος ύποπτος για την "προδοσία" Τραμπ στους New York Times
Η επίσημη φωτογραφία Τραμπ -Πενς στις εκλογές του 2016

O αντιπρόεδρος Πενς πρώτος ύποπτος για την "προδοσία" Τραμπ στους New York Times

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς ήταν ο πρώτος ύποπτος στον οποίο κατέληξε το επιτελείο του προέδρου Τραμπ σε μία προσπάθεια να εντοπίσει τον συντάκτη της επιστολής στους New York Times, στην οποία ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτηρίζεται επικίνδυνος για την χώρα.

Οι υποψίες έπεσαν στον αντιπρόεδρο, διότι στην επιστολή χρησιμοποιείται η λέξη «lodestar», η οποία μεταφράζεται ως «πολικός αστέρας» ή, μεταφορικά, ως «οδηγός» και «πυξίδα», η οποία δεν είναι ευρείας χρήσης αλλά ο κ.Πενς, αρέσκεται να τη συμπεριλαμβάνει στις ομιλίες του.


Σύμφωνα με την Washington Post, αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε η επιστολή, την οποία υπογράφει “ανώτερο διοικητικό στέλεχος” δόθηκε εντολή στα στελέχη του Λευκού Οίκου να «ακυρώσουν όλα τα ραντεβού» και να συμμετέχουν σε διαδοχικές συναντήσεις, σκιαγραφώντας την ταυτότητα του μυστηριώδη «προδότη».Μέχρι στιγμής, ως ύποπτος αναζητείται άνδρας διότι δημοσιογράφος των New York Times, σε ανάρτησή του, αναφέρθηκε στον συντάκτη της επιστολής, χρησιμοποιώντας την αντωνυμία «αυτός». 

Μεταξύ των θεωριών των αξιωματούχων είναι εκείνη που θέλει τον μυστηριώδη συντάκτη να είναι απλά κάποιος που αποζητά τη δόξα και «επιθυμεί να ταυτοποιηθεί», οπότε ο εντοπισμός του θα είναι απλά θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με το CNN, 13 συνεργάτες του προέδρου στο Λευκό Οίκο άτομα θα μπορούσαν να είναι οι συντάκτες της επιστολής.

Ντον ΜακΓκαν

Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ έχει συγκρουστεί επανειλημμένως με τον Αμερικανό πρόεδρο στο παρελθόν. Είχε αρνηθεί τη διαταγή του Τραμπ να απομακρύνει τον ειδικό σύμβουλο Ρόμπερτ Μάλερ με αφορμή την έρευνα για την ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ το 2016.

Νταν Κότς

Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, ο οποίος έχει διατελέσει δύο θητείες ως γερουσιαστής στην Ιντιάνα, είπε «συτό θα είναι ιδιαίτερο», όταν ενημερώθηκε για την πρόσκληση που έκανε ο Τραμπ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις ΗΠΑ το φθινόπωρο.

Kέλιαν Κόνγουει

Ο σύζυγός της συμβούλου του Λευκού Οίκου, η οποία κατάφερε να επιβιώσει για μεγάλο διάστημα στο πολιτικό παιχνίδι, Τζορτζ Κόνγουει, τρολάρει τακτικά τον Αμερικανό πρόεδρο στο Twitter.

Τζον Κέλι

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου έχει συγκρουστεί επανειλημμένως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Πιστεύει ότι με τη δουλειά του υπηρετεί τη χώρα του με τον μόνο τρόπο που έχει απομείνει.

Κίρστεν Νίλσεν

Σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τραμπ έχει κατηγορήσει την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας για τον αριθμό των αλλοδαπών μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα κι εκείνη ετοίμασε επιστολή παραίτησής της, την οποία τελικά απέσυρε. Είναι στενή σύμμαχος της Κέλι Κόνγουει.

Τζεφ Σέσιονς 

Στο βιβλίο του δημοσιογράφου που αποκάλυψε το Watergate, Μπομπ Γουντγουόρντ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, που είχε διατελέσει και επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, φέρεται να αποκαλείται «διανοητικά καθυστερημένο» και να χλευάζεται από τον Τραμπ για τη νότια προφορά του. Επίσης έχιε κατηγορηθεί ως πρακτορας των δημοκρατικών.

Τζέιμς Μάτις 

Σε αποσπάσματα του βιβλίου του Γούντγουορντ, ο υπουργός άμυνας φέρεται να χαρακτηρίζει τον Τραμπ «μαθητή δημοτικού», αλλά ο ίδιος έσπευσε να τα διαψεύσει.

Φιόνα Χιλ

Η Ρωσίδα εμπειρογνώμονας διαφώνησε ανοιχτά με τους χειρισμούς ενός συνεργάτη του Τραμπ σε μία από τις συναντήσεις του με Ρώσους αξιωματούχους.

Μάικ Πενς

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι πάντα χαμογελαστός και ήρεμος. Έχει την τέλεια κάλυψη για να είναι ο συντάκτης στους «The New York Times» αλλά είναι φιλόδοξος και θα ήθελε να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νίκι Χάλει

Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών, εκφράζει ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει τη Ρωσία και τον Πούτιν

Τζάρεντ Κούσνερ – Ιβάνκα Τραμπ

Η Ιβάνκα έχει δηλώσει ότι θα εργαστεί για να ακουστεί η «φωνή» της. Υπάρχουν όμως αποδείξεις ότι ακούγεται ελάχιστα η φωνή της όπως και του συζύγου της.

Mελάνια Τραμπ

Η δυσαρέσκειά της για τον σύζυγό της ή την κυβέρνηση του, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της στο Twitter είναι αδιαμφισβήτητη