Επιστολή Τραμπ στην ΠΓΔΜ: Αναφέρει «Μακεδονία» έξι φορές και χαρακτηρίζει ιστορική τη Συμφωνία των Πρεσπών - Free Sunday
Επιστολή Τραμπ στην ΠΓΔΜ: Αναφέρει «Μακεδονία» έξι φορές και χαρακτηρίζει ιστορική τη Συμφωνία των Πρεσπών

Επιστολή Τραμπ στην ΠΓΔΜ: Αναφέρει «Μακεδονία» έξι φορές και χαρακτηρίζει ιστορική τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με αφορμή την ημέρα ανεξαρτησίας των Σκοπίων, ο Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβανόφ, στην οποία χαρακτηρίζει «ιστορική» τη συμφωνία των Πρεσπών ενώ χρησιμοποιεί 6 φορές το όνομα «Μακεδονία».

Η επιστολή Τραμπ:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, συγχαίρω εσάς και τους πολίτες της “Μακεδονίας” με την ευκαιρία της ημέρας ανεξαρτησίας σας στις 8 Σεπτεμβρίου. Η “Μακεδονία έχει πολλά για να είναι περήφανη αυτή τη χρονιά. Η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών επιλύει τη μακροχρόνια διένεξη για το ονοματολογικό με την Ελλάδα και ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της “Μακεδονίας” τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Η συμφωνία και η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τη “Μακεδονία”, ειδικά όσον αφορά στις επερχόμενες συνομιλίες για την ένταξή σας στο ΝΑΤΟ. Εύχομαι στον λαό της “Μακεδονίας” τα καλύτερα αυτή την ξεχωριστή ημέρα».