Οι συνεργάτες του Τραμπ ζητούν άλλοθι για την επιστολή που τον αποδομεί - Free Sunday
Οι συνεργάτες του Τραμπ ζητούν άλλοθι για την επιστολή που τον αποδομεί

Οι συνεργάτες του Τραμπ ζητούν άλλοθι για την επιστολή που τον αποδομεί

Την παραίτηση από τον Λευκό του συγγραφέα του άρθρου στους New York Times, ο οποίος υπογράφει ως “ανώτερος υπάλληλος και αποδομεί την προεδρία Τραμπ, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο για την χώρα, ζήτησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος είχε θεωρηθεί ως ένας από τους πιθανούς συντάκτες της επιστολής.

«Νομίζω ότι είναι ντροπή. Το ανώνυμο άρθρο που δημοσιεύτηκε στους The New York Times αντιπροσωπεύει ένα νέο ιστορικό χαμηλό για την αμερικανική δημοσιογραφία και νομίζω ότι η εφημερίδα θα έπρεπε να ντρέπεται. Και αυτός που το έγραψε θα έπρεπε να ντρέπεται επίσης», δήλωσε ο Μάικ Πένς.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς προσπάθησε να βάλει τέλος στη σεναριολογία σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ο συγγραφέας, γράφοντας στο twitter ότι «καταστρέφει ανεύθυνα τη φήμη χιλιάδων αμερικανών που εργάζονται υπερήφανα για τον πρόεδρο Τραμπ»

Ο ίδιος ο Τραμπ επιχείρησε να αποδώσει το άρθρο σε κάποιον Δημοκρατικό ο οποίος δυσκολεύεται να αποδεχθεί την ήττα στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Ο Λευκός Οίκος δεν μπορεί να επιτύχει και καμία υπηρεσία δεν μπορεί να επιτύχει αν υπάρχει κόσμος που σκοπίμως υπονομεύει την ηγεσία. Και ακόμα και αν υπάρχουν και κάποιοι που διαφωνούν με τα αυτά που λένε οι επικεφαλής των υπηρεσιών, πρέπει όλοι να κάνουν το σωστό, φυσικά αρκεί να μην χρειάζεται να παραβιάσουν κάποιον νόμο ή την συνείδησή τους», υποστηρίζει ένας υπάλληλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης