Ιστορικό χαμηλό για μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο - Free Sunday
Ιστορικό χαμηλό για μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο

Ιστορικό χαμηλό για μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο

Στο 46% υποχώρησαν τα ποσοστά του κυβερνητικού συνασπισμού χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο στην τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για την εφημερίδα Bild am Sonntag.

Πρόκειται για το χαμηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ στις δημοσκοπήσεις της Emnid, «μεγάλος συνασπισμός», δηλαδή κυβέρνηση CSU- SPD, τις περιόδους 2005-09 και 2013-17 που ήταν στην εξουσία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση , το ποσοστό της Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), μειώθηκε κατά μία μονάδα μέσα σε μία εβδομάδα, στο 29% από 32.9 που ήταν στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017 ενώ το ποσοστό των σοσιαλδημοκρατώνν κυβερνητικών εταίρων της, υποχώρησε κατά δύο μονάδες, στο 17% από το 20,5% των εκλογών.

Το ποσοστό του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε αμετάβλητο από την προηγούμενη εβδομάδα, στο 15%, η Αριστερά (Die Linke) ανέβηκε μία εκατοστιαία μονάδα, στο 10% ενώ Πράσινοι και Ελέυθεροι Δημοκρατές παρέμειναν αμετάβλητοι στο 14% και 9%, αντίστοιχα και τα άλλα κόμματα ανέβηκαν δύο μονάδες, στο 6%.