«Αντάρτικο» κατά Μέι: Κατά της συμφωνίας για το Brexit 80 βουλευτές - Free Sunday
«Αντάρτικο» κατά Μέι: Κατά της συμφωνίας για το Brexit 80 βουλευτές

«Αντάρτικο» κατά Μέι: Κατά της συμφωνίας για το Brexit 80 βουλευτές

Ενώπιον ενός «μαζικού προβλήματος» πρόκειται να βρεθεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός στο συνέδριο του κόμματός της, τον Σεπτέμβριο. Ο πρώην υφυπουργός για το Brexit Στιβ Μπέικερ προειδοποιεί ότι περί τους 80 βουλευτές πρόκειται να καταψηφίσουν το ήπιο διαζύγιο της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο συμφωνήθηκε επί της αρχής στο Τσέκερς τον περασμένο Ιούλιο. Και τονίζει ότι εάν η Τερέζα Μέι επιμείνει σε αυτό, τότε «η καταστροφική ρήξη» στους Τόρις είναι αναπόφευκτη.

Η συμφωνία στο Τσέκερς όρισε το σχέδιο για τη μελλοντική σχέση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τον Μάρτιο του 2019. Επί της ουσίας, το Λονδίνο κατέβασε αρκετά τον πήχη, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση πολλών στελεχών της κυβέρνησης και οδήγησε σε ηχηρές παραιτήσεις τον πρώην υπουργό για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, καθώς και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπέικερ, ο οποίος επίσης υπέβαλε τον Ιούλιο την παραίτησή του, είναι επικεφαλής της ευρωσκεπτικιστικής ομάδας Ευρωπαϊκή Ομάδα Έρευνας (ERG), η οποία σχεδιάζει να δημοσιεύσει τις δικές της προτάσεις για το Brexit εν όψει του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος.

Πηγή: naftemporiki.gr