Εκκένωση 5 εκ. ανθρώπων λόγω του τυφώνα Florence - Free Sunday
Εκκένωση  5 εκ. ανθρώπων λόγω του τυφώνα Florence

Εκκένωση 5 εκ. ανθρώπων λόγω του τυφώνα Florence

Στην υποβάθμισή του τυφώνα Φλόρενς στην κατηγορία 2, προχώρησε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, όπου όμως στην ανατολική ακτή οι κάτοικοι συνεχίζουν να απομακρύνονται.

Περίπου 1.7 πολίτες έχουν προειδοποιηθεί να φύγουν από τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα, ενώ συνολικά η προειδοποίηση αφορά συνολικά 5 εκατ. πολίτες.

Σύμφωνα με το Κέντρο, αναμένονται ακόμα απειλητικές καταιγίδες και σφοδρές βροχοπτώσεις ενώ το μάτι του τυφώνα αναμένεται να προσεγγίσει τις ακτές της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας την Πέμπτη και στη συνέχεια να συνεχίσει προς τα νότια της Βόρειας Καρολίνας και τα ανατολικά της Νότιας Καρολίνας.

«Τελειώνει ο χρόνος για την εκκένωση. Κάποια στιγμή οι ανακατεθύνσεις των ρευμάτων κυκλοφορίας θα αντιστραφούν. Κάποια στιγμή οι διασώστες δεν θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες γιατί θα πρέπει να βρουν καταφύγιο», δήλωσε ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας.

Η τροχαία άλλαξε το ρεύμα κυκλοφορίας σε εθνικές οδούς για να διευκολύνει την μαζική έξοδο.

Πάντως κάποιοι κάτοικοι αποφάσισαν να μείνουν στις κατοικίες τους:

«Κάνουμε πολλές ετοιμασίες για να έχουμε πολλές προμήθειες φαγητού, νερού, μπαταρίες, ασυρμάτους, κουτιά πρώτων βοηθειών, για να σιγουρευτούμε ότι έχουμε ότι χρειάζεται για να μείνουμε εμείς και τα ζώα μας ασφαλείς», δηλώνει ένας κάτοικος της Βιρτζίνια.