Εκκενώθηκαν τρεις κοινότητες στη Βοστόνη μετά από εκρήξεις λόγω διαρροής αερίου - Free Sunday
Εκκενώθηκαν τρεις κοινότητες στη Βοστόνη μετά από εκρήξεις λόγω διαρροής αερίου

Εκκενώθηκαν τρεις κοινότητες στη Βοστόνη μετά από εκρήξεις λόγω διαρροής αερίου

Έκκληση για εκκένωση όλων των κατοικιών στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ στη Βόρεια Βοστώνη, προχώρησαν οι αρχές μετά από σειρά εκρήξεων και πυρκαγιών, που κόστισαν τη ζωή ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 12.

Οι αρχές προέτρεψαν να εγκαταλείψουν «αμέσως» τα σπίτια τους τους κατοίκους που προμηθεύονται αέριο από την εταιρεία Columbia Gas, η οποία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έκανε εργασίες συντήρησης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της.

Νωρίτερα η αστυνομία με ανάρτηση στο twitter είχε αναφέρει ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές εκκενώσεις στις συνοικίες όπου υπάρχει μυρωδιά αερίου» διευκρινίζοντας ότι ήταν ακόμη «πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια».

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Λόρενς ανακοίνωσε ότι από τους δώδεκα τραυματίες, δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας από τους τραυματίες διακομίστηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον ένας πυροσβέστης.

Τουλάχιστον ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.