Σκόπια: «Κωλοτούμπα» από αντιπολίτευση - Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - Free Sunday
Σκόπια: «Κωλοτούμπα» από αντιπολίτευση - Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Σκόπια: «Κωλοτούμπα» από αντιπολίτευση - Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

«Αν η πλειοψηφία ταχθεί υπέρ του "ναι", τότε η κατάσταση είναι καθαρή. [...] Εάν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές και η πλειοψηφία των πολιτών ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του ονόματος, το VMRO-DPMNE θα το σεβαστεί», είπε ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE, του αντιπολιτευόμενου κόμματος της ΠΓΔΜ, Χρίστιαν Μιτσκόσκι ο οποίος αρχικά είχε ταχθεί κατά της συμφωνίας και του δημοψηφίσματος, καλώντας τους οπαδούς του VMRO σε καταψήφιση της πρότασης Ζάεφ.

Εξήγησε μάλιστα, ότι προϋποθέσεις για να θεωρηθεί επιτυχές το δημοψήφισμα είναι η συμμετοχή να είναι άνω του 50% και η πλειοψηφία να ψηφίσει υπέρ του «ναι».

Μάλιστα, κάνοντας ακόμα πιο σαφή την υπαναχώρησή του, ο ηγέτης του VMRO υπογράμμισε ότι αν υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα, τότε ο ίδιος θα καλέσει τους βουλευτές του να υποστηρίξουν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών, και απαιτείται να ψηφιστεί από τα 2/3 του κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή γραμμής είχε διαφανεί πριν από μερικές μέρες όταν ο Μιτσκόσκι είχε καλέσει τους υποστηρικτές του VMRO να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο δημοψήφισμα, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.