Το Σκοπιανό πρακτορείο ανασκεύασε τη δήλωση Ζάεφ ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία» - Free Sunday
Το Σκοπιανό πρακτορείο ανασκεύασε τη δήλωση Ζάεφ ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία»

Το Σκοπιανό πρακτορείο ανασκεύασε τη δήλωση Ζάεφ ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία»

Σε ανασκευή των προκλητικών δηλώσεων Ζάεφ περί μίας Μακεδονίας οδηγήθηκαν οι Σκοπιανοί μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στην Ελλάδα. Αρχικά το πρακτορείο ΜΙΑ είχε αποδώσει στον Ζάεφ τη δήλωση ότι «το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο».

Σε διόρθωση στο επίμαχο απόσπασμα «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας» της συνέντευξης του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, προχώρησε το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων MIA.

Μετά την αλλαγή το απόσπασμα διαμορφώθηκε ως εξής: «Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα ένα τμήμα της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα τμήμα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα βρίσκεται στη χώρα μας. Και κανείς δεν θα προσπαθήσει ποτέ να αρνηθεί τη δική μας Μακεδονία. Το επίθετο «Βόρεια» κάνει τον διαχωρισμό και επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στη Βουλγαρία και την Ελλάδα που ονομάζονται Μακεδονία».

Όπως μεταδίδει το sputniknews.gr κυβερνητική πηγή των Σκοπίων επιβεβαίωσε ότι η αλλαγή αυτή έγινε μετά από διπλωματική παρέμβαση εκ μέρους της Ελλάδας.

Προηγουμένως, το πρακτορείο MIA είχε αποδώσει το σχετικό απόσπασμα της απάντησης του Ζάεφ ως εξής: «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο».