Εκλογές για να διαχειριστούν το Brexit ζητούν οι Εργατικοί - Free Sunday
Εκλογές για να διαχειριστούν το Brexit ζητούν οι Εργατικοί

Εκλογές για να διαχειριστούν το Brexit ζητούν οι Εργατικοί

Τη θέση του κόμματος, απέναντι στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφασίζουν οι Εργατικοί στο ετήσιο συνέδριο τους, το οποίο διεξάγεται στο Λίβερπουλ.

Σε συνέντευξη του, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπι, ο οποίος θα κάνει την κεντρική του ομιλία στο συνέδριο του κόμματος την Τετάρτη, δεσμεύθηκε ότι θα ακολουθήσει τη βούληση των μελών του κόμματος.

«Εμείς προτιμούμε περισσότερο τη διεξαγωγή εκλογών και μετά θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε τη μελλοντική μας σχέση με την Ευρώπη. Θα δούμε όμως τι θα προκύψει από το συνέδριο του κόμματος. Η κυβέρνηση δεν δείχνει ιδιαίτερα ισχυρή. Βλέπει σε δύο κατευθύνσεις την ίδια στιγμή. Από τη μια πλευρά μια εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την άλλη πλευρά κάποιου είδους σχέση με την Ευρώπη. Θα μπορούσαμε λοιπόν να δούμε προς τις εκλογές και ξέρετε κάτι; είμαστε έτοιμοι για αυτές», υπογράμμισε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η συζήτηση για να διατυπωθεί αίτημα περί διεξαγωγής νέων εκλογών στους κόλπους των εργατικών ξεκίνησε μετά τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών στο σχέδιο της Τερέζα Μέι.

Στο συνέδριο του κόμματος αναμένεται να συζητηθούν κι άλλα θέματα, όπως η οικονομία, η φτώχεια, αλλά και το Παλαιστινιακό.