Η απαγωγή δύο παιδιών στο σχολείο αναστατώνει την Κύπρο - Free Sunday
Η απαγωγή δύο παιδιών στο σχολείο αναστατώνει την Κύπρο

Η απαγωγή δύο παιδιών στο σχολείο αναστατώνει την Κύπρο

Γιγαντιαία επιχείρηση έχει οργανώσει η Αστυνομία στη Λάρνακα, για τον εντοπισμό των δύο παιδιών που εξαφανίστηκαν από το δημοτικό σχολείο Καμάρων.

Όπως αναφερει κυπριακός ιστότοπος reporter.com.cy, η  Αστυνομία τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση, με μέλη της Δύναμης να χτενίζουν την περιοχή γύρω από το σχολείο, ενώ έστησαν μπλόκα και ψάχνουν το σαλούν όχημα με το οποίο φέρεται να διέφυγε ο άγνωστος άνδρας που είχε πλησιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά. 

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου, ενώ δόθηκαν αυστηρές οδηγίες από την Αστυνομία για ελέγχους σε οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια.

Στην επιχείρηση της Αστυνομίας συνδράμει το ελικόπτερο της Δύναμης, ενώ οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των μαθητών απευθύνοντας έκκληση στο κοινό να παρέχει πληροφορίες.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στις αρχές, ο ύποπτος φαίνεται να είναι ηλικίας 50-60 ετών, ύψους περίπου 1,75 και με δεμένο το ένα χέρι.Συστήθηκε μάλιστα στα παιδιά ως δάσκαλος.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχει η Αστυνομία, ο άνδρας φαίνεται να ζήτησε από τα παιδιά να τον ακολουθήσουν για να τον βοηθήσουν στη μεταφορά βιβλίων. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους.Την ίδια ώρα, μέλη της δύναμης αναζητούν πληροφορίες ή μαρτυρίες από περίοικους που ενδεχομένως να έχουν αντιληφθεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Στο δημοτικό σχολείο βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην υπόθεση. 

Σε κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή βρίσκεται και η εθελοντική οργάνωση Reaction Cyprus για τον εντοπισμό των δύο παιδιών που απήχθησαν.

Η Αστυνομία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για απαγωγή, ενώ κάνει έκκληση στο κοινό εάν γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λάρνακας 24804024 ή 24804016, με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.