O Κάβανο παραδέχεται ότι καμιά φορά πίνει κάτι παραπάνω αλλά ο Τραμπ τον στηρίζει για το ανώτατο δικαστήριο - Free Sunday
O Κάβανο παραδέχεται ότι καμιά φορά πίνει κάτι παραπάνω αλλά ο Τραμπ τον στηρίζει για το ανώτατο δικαστήριο

O Κάβανο παραδέχεται ότι καμιά φορά πίνει κάτι παραπάνω αλλά ο Τραμπ τον στηρίζει για το ανώτατο δικαστήριο

Την πλήρη υποστήριξη του στην υποψηφιότητα του δικαστή Μπρετ Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο, επανέλαβε χθες ο πρόεδρος Τραμπ, λίγες ώρες πριν από τη σημερινή ψηφοφορία στη Δικαστική Επιτροπή της Γερουσία για την ανάδειξη του νέου δικαστή.

«Ο δικαστής Κάβανο έδειξε στην Αμερική για ποιον λόγο τον πρότεινα ως υποψήφιο. Η κατάθεσή του ήταν ισχυρή, ειλικρινής και καθηλωτική. Η στρατηγική έρευνας και καταστροφής των Δημοκρατικών είναι αξιολύπητη», έγραψε ο Πρόεδρος Τραμπ.

Η ανάρτηση του κ.Τραμπ στο twitter έγινε λίγη ώρα αφότου, ο κ.Κάβανο, στην κατάθεση του στην Επιτροπή, διέψευσε την κατηγορία ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην καθηγήτρια Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ, όταν και οι δύο ήταν μαθητές λυκείου, πριν από 36 χρόνια, αν και παραδέχτηκε ότι έχει καταναλώσει αλκοόλ χωρίς να χάσει τις αισθήσεις του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κατήγορος του να ‘έχει δεχτεί επίθεση από άλλους.

Στην κατάθεση του, η οποία έγινε μετά από την κατάθεση της Φόρντ, ο Κάβανο χαρακτήρισε «εθνικό όνειδος» τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες σε βάρος του, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο δικαστής, ο οποίος συγκαταλέγεται στους συντηρητικούς, διαβεβαίωσε ότι "είναι αθώος" λέγοντας ότι "ποτέ δεν επιτέθηκε στη Δρ. Φορντ ή σε οποιανδήποτε άλλη γυναίκα", αν και δεν αμφισβήτησε ότι η 51χρονη καθηγήτρια μπορεί πράγματι να έπεσε θύμα επίθεσης, αλλά όχι από αυτόν αν και παραδέχτηκε ότι πράγματι κάποιες φορές ήπιε "πάρα πολλές μπίρες" αλλά δεν έφτασε σε σημείο να χάσει τις αισθήσεις του.

Στη μακρά κατάθεσή του, που διακοπτόταν συχνά από λυγμούς, ο Κάβανο μίλησε εκτεταμένα για την καριέρα του και την οικογένειά του, τονίζοντας ότι "ποτέ κανείς δεν τον κατηγόρησε για οποιουδήποτε είδους ανάρμοστη συμπεριφορά" και μάλιστα δάκρυσε, όταν είπε ότι η κόρη του τον παρότρυνε "να προσευχηθούν για αυτήν τη γυναίκα".

Εξήγησε ότι δεν πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με την Φορντ, ούτε κινούνταν στους ίδιους κύκλους, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχαν συναντηθεί κάποια στιγμή, σε κάποια εκδήλωση. Επέμεινε όμως ότι δεν συνέβη ποτέ η επίθεση για την οποία τον κατηγορεί η Φορντ, κάτι που, όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από τη μαρτυρία μιας στενής φίλης της η οποία έχει δηλώσει ότι δεν τον γνωρίζει. Επισήμανε επίσης τα κενά στην κατάθεση της καταγγέλουσας ενώ, όπως είπε, ο ίδιος έχει δώσει στην επιτροπή της Γερουσίας τα ημερολόγια του την εποχή εκείνη, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι δραστηριότητές του.

Ο κ.Κάβανο χαρακτήρισε "τσίρκο" τα όσα συμβαίνουν και "συκοφαντίες" της τελευταίας στιγμής τις κατηγορίες σε βάρος του που έχουν ως σκοπό να τον τρομάξουν και να τον αναγκάσουν να αποσυρθεί. Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του ήταν "ένα υπολογισμένο και ενορχηστρωμένο πολιτικό πλήγμα που πυροδοτήθηκε από οργή εναντίον του Τραμπ", υποστήριξε.

Έξω από την γερουσία έγιναν δύο συγκεντρώσεις καθώς υποστηρίκτριες του Κάβανο συγκεντρώθηκαν, φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν «γυναίκες υπέρ του Κάβανο», ενώ συγκεντρώθηκαν και γυναίκες που τάσσονται με τη Φορντ, ανάμεσα στις οποίες και η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

«Είναι τιμή μου να στέκομαι εδώ με τις γυναίκες που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει έρευνα. Και είναι εξαιρετικά προσβλητικό για κάθε γυναίκα σε αυτήν την χώρα ότι οι Ρεπουμπλικανοί στην Αμερικανική Γερουσία προχωρούν σε αυτήν την ακρόαση χωρίς να έχουν κάνει έρευνα», δήλωσε η Γουόρεν.

.