Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να σφετεριστεί τα συμφέροντα μας σε Κύπρο και Αιγαίο - Free Sunday
Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να σφετεριστεί τα συμφέροντα μας σε Κύπρο και Αιγαίο

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να σφετεριστεί τα συμφέροντα μας σε Κύπρο και Αιγαίο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανένα να σφετεριστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος και σήμερα, για δεύτερη μέρα, στην Κύπρο και το Αιγαίο.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “όλοι πρέπει να δουν και να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν μπορεί να πετύχει σε αυτή την περιοχή χωρίς την Τουρκία”. “Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτά που είναι σε εξέλιξη γύρω από την Κύπρο και το Αιγαίο. Αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να κινηθούν χωρίς την Τουρκία -και μάλιστα εναντίον της Τουρκίας- σύντομα θα αντιληφθούν ότι λανθάνονται. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και τα συμφέροντα κανενός, αλλά δεν επιτρέπουμε και σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Κοιτάζοντας την Ιστορία 1000 χρόνων μας, όλοι θα δουν ότι δεν υπάρχει καμιά θυσία που να μην μπορούμε να την κάνουμε όταν αφορά το μέλλον του κράτους και του λαού μας”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για τις επαφές του στη Γερμανία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ήταν εποικοδομητικές. “Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνήσαμε σε όλα τα θέματα. Μετά από αυτή την επίσκεψη, είμαι βέβαιος ότι οι σχέσεις μας με τη Γερμανία θα ακολουθήσουν πιο θετική πορεία”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στις επαφές του στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι είχε συναντήσεις με ηγέτες 14 χωρών, με τους οποίους συζήτησε τις διμερείς τους σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα. Πρόσθεσε ότι πρότεινε στις θρησκευτικές και εθνοτικές ομάδες στις ΗΠΑ με τις οποίες συναντήθηκε να έχουν πιο αποτελεσματική συμβολή στη χώρα και απηύθυνε έκκληση στους επιχειρηματίες των ΗΠΑ να κάνουν επενδύσεις στην Τουρκία.

πηγη: sigmalive.com