Υποχώρηση για τον κυβερνητικό συνασπισμό δείχνουν τα γκάλοπ για τη Βαυαρία - Free Sunday
Υποχώρηση για τον κυβερνητικό συνασπισμό δείχνουν τα γκάλοπ για τη Βαυαρία

Υποχώρηση για τον κυβερνητικό συνασπισμό δείχνουν τα γκάλοπ για τη Βαυαρία

Υποχώρηση του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών, του κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μόνο στην Βαυαρία, προβλέπουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού δικτύου «ZDF», το κόμμα του Ζεεχόφερ βρίσκεται στο 35% και ακολουθούν οι Πράσινοι στο 18% , οι Σοσιαλδημοκράτες στο 12% ,η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» και οι «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι» στο 10% , οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» (FDP) με 5,5% ενώ η Αριστερά να δίνει μάχη για να μπει στη Bundestag (4,5%). 

Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα «Frankfurter Allegmeine Zeitung», εάν το ποσοστό του CSU πέσει κάτω από το 37%, τότε θα υπάρξει ανταρσία στο κόμμα για την ανατροπή του.

Ήδη ο Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, έχει αποστασιοποιηθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και αποδίδει την πτώση «στην πολιτική του Βερολίνου» ενώ επικρίνει τον ηγέτη της CSU, Χορστ Ζεεχόφερ που είναι υπουργός Εσωτερικών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για τους χειρισμούς του στο θέμα της διαχείρισης των προσφύγων.

Ο κ.Ζεεχόφερ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) και προσπαθεί να ανακάμψει σκληραίνοντας την φεασεολογία του για το πρόβλημα της μετανάστευσης ενώ σε ομιλία του έβαλε στο πολιτικό παιχνίδι και την κατάσταση της Ελλάδας, λέγοντας ότι «οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα και ίσως ήταν καλύτερα να μην ήταν προσωρινό».